Nederland kent een steeds groter aantal zelfstandige ondernemers. De keus om voor jezelf te beginnen, is snel genomen wanneer je ziet welke voordelen je loopt wanneer je niet meer onder het juk van een baas hoeft te werken. Vaak verdien je veel meer, en bovendien heb je ook veel meer vrijheid. Wat veel mensen echter onderschatten, is dat je als zelfstandig ondernemer ook grote risico’s loopt. In het bijzonder wanneer je volledig alleen werkt, is er vaak geen scheiding tussen je bedrijf en jij als privépersoon. Daardoor kan het gebeuren dat tegenslag op professioneel vlak, doorwerkt in je privésituatie. Om dat te voorkomen, is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Welke je precies nodig hebt, hangt af van het vakgebied waarin je werkzaam bent. Wij zullen dit in het onderstaande voor je uitwerken.

 

Kies een goede basisverzekering

Wanneer je besloten hebt om voor jezelf aan de slag te gaan, is het belangrijk dat je tenminste een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten gaat. Met deze polis kun je al heel veel risico’s afwenden. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de bouw en breng je tijdens een klus bij een klant per ongeluk schade toe aan het pand van de klant, dan kun je je verzekeraar inschakelen om de schade af te handelen. Daardoor voorkom je dat jij je reserves moet aanboren om deze kosten te dekken. Heb je geen reserves, dan is het des te belangrijker om te zorgen dat je een verzekering afsluit. Onverwachte onkosten kunnen dan namelijk een grote bedreiging vormen voor je bedrijf. Zorg er daarom voor dat je tegenslagen kunt opvangen en neem een goede verzekering. Jij betaalt vervolgens maandelijks een schappelijke premie en in ruil daarvoor heb jij een vangnet achter de hand waar jij de vruchten van zult plukken.

 

Vergeet de aanvullende verzekering niet

Als je de basisverzekering gaat afsluiten, is het ook belangrijk om te zorgen dat je even naar de aanvullende opties kijkt. Je kunt bijvoorbeeld ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering komt ook in meerdere varianten en het ligt eraan in welk vakgebied jij je begeeft. Borduren we voort op het voorgaande voorbeeld van iemand die in de bouw werkt, dan kun je je beroepsaansprakelijkheidsverzekering gebruiken om bijvoorbeeld schade aan materialen te laten uitkeren. Ook wanneer er materialen van je bouwplaats gestolen zijn, kun je de kosten uit je verzekering halen. Overweeg daarom deze verzekering op zijn minst zodat je vervelende onkosten kunt voorkomen.

 

Profiteer van pakketkorting

Mocht je je zorgen maken over de kosten van een pakket verzekeringen, dan is het goed om te weten dat je deze kosten kunt aftrekken van je inkomstenbelasting. Bovendien kun je je tarieven verhogen wanneer je goede verzekeringen hebt. Een klant zal dit zien als een teken van professionaliteit. Sterker nog; een goed pakket verzekeringen is vaak een reden voor een klant om met een bedrijf in zee te gaan. Tot slot kun je ook nog van pakketkorting profiteren bij je verzekeraar. Sluit er daarom vandaag nog een paar af.

0 Shares:
You May Also Like