Niets zo gezellig als kerst en een lekkere warme kerstsfeer. Maar hoe creëer je een gezellige sfeer in de hele straat? Moet iedereen aan de decoraties of kan je het ook simpel houden?

Overleg met de buren

Ten eerste, het aller belangrijkste, overleg met de buren! Om een gezellige straat te creëren, moeten ook de mensen in de huizen om je heen van een beetje gezelligheid en de kerstsfeer houden. Tenminste als je de hele straat een leuk kerstig tintje wil geven in de decembermaand. Je kan in overleg met je buren verschillende dingen doen om de straat te versieren. Zo kan je bijvoorbeeld hele lange kerstslingers met lichtjes ophangen. Ook wel clusterslingers genoemd. De naam geeft het al een beetje prijs, maar de verlichting zit geclusterd bij elkaar. Zo ontstaat er een grote slinger veel lichtjes die je in verschillende patronen kan laten doen oplichten. Misschien hebben de buren ook nog wel verlichting die ze zelf niet gebruiken, maar die wel goed bij jou in de tuin staan. Je weet het maar nooit, dus pleeg vooral overleg.

Houd het simpel

Het hoeft natuurlijk niet overdreven. Als sommige van je buren geen zin hebben in een groots lichtjesfestijn, houd dan ook een beetje rekening met deze groep. Maar ook gezamenlijke versiering hoeft niet overdreven te zijn of over de top. Een lange slinger met gewone kerstverlichting van deur tot deur ziet er ook al mooi uit. Of hang een mooi ornament of verlichte kerstster op bij elke lantaarnpaal. Er zijn genoeg creatieve manieren te verzinnen om de staat op een mooie manier gezellig te versieren.

Kerstverlichting buiten

De makkelijkste manier van versieren is natuurlijk met veel kerstverlichting. Je kan de kerstverlichting buiten ophangen in een boom in de tuin, in de struiken of langs een muurtje als je dat hebt. Je kan natuurlijk ook de Amerikaanse manier van versieren aanhouden en kerstverlichting langs de randen van je huis ophangen. Je hebt de Amerikaanse straten vast wel eens gezien in een van de bekende kerstfilms. Lekker overdreven, veel lichten en in veel verschillende kleuren. Je kan bijvoorbeeld ook een verlichte Kerstman in de tuin neerzetten, samen met een rendier. Dan is het plaatje wel helemaal compleet.

Fairybell kerstboom

Wil je niet per se een Kerstman in de tuin, maar vind je het wel leuk om een mooie kerstboom van lichtjes in je tuin te hebben, dan kan je altijd voor een fairybell kerstboom gaan. Deze bekende fairybell kerstboom hang je in de vlaggenmast en deze creëert een mooie kerstboom van ledlichtjes. Zo heb je in één klap de tuin goed versierd met een mooie, grote lichtjeskerstboom. Dit werkt natuurlijk goed als je zelf geen grote boom hebt waar je lichtjes in kan hangen.

De boom opzetten

De fairybell kerstboom lijkt misschien moeilijk in elkaar te zetten, maar hij werkt vrij makkelijk. Als je geen vlaggenmast hebt, kan je een kleinere fairybell nemen. Hij is dan maximaal vier meter hoog en wordt met een paal geleverd, waar hij op kan. Er zit een metalen grondpin bij, waarmee je de paal goed kan neerzetten in de tuin. Bij een grotere fairybell, een van zes meter, kan je er een deelbare vlaggenmast bij krijgen om hem in op te hangen. Het is een hoge aluminium vlaggenmast van zes meter, inclusief grondbuis (waardoor hij goed blijft staan). Je kan de verschillende delen dan in elkaar schuiven en in de grondbuis plaatsen. Zo staat hij snel en kan je de paal ook weer opruimen als kerst voorbij is. Superhandig!

Verlichting of decoratie voor het raam

De ramen versieren is ook echt iets voor kerst. Met een simpele snowspray kan je de ramen als snel een gezellige en warme kerstsfeer meegeven. Zo lijken de ramen besneeuwd net zoals op de noordpool. De sneeuwspray blijft zitten tot dat je het met een sopje eraf haalt. Daarnaast kan je natuurlijk ook bij de ramen met kerstverlichting werken. Om de randen van het raam een gezellige slinger met kerstverlichting geeft een mooie kijk op de besneeuwde ramen en maakt de tuin nog gezelliger.

Bezoek een tuincentrum

De ideale manier om creatieve ideeën op te doen voor kerst is natuurlijk in een tuincentrum of op een kerstmarkt. Hier is de spirit of Christmas altijd onmiskenbaar aanwezig rond deze tijd van het jaar. Er zijn verschillende kerstevenementen die je kan bezoeken. Daar kom je sowieso goed in de stemming voor kerst. Of een ritje naar het lokale tuincentrum om genoeg kerstakken, rode ballen en inspiratie in huis te halen, kan ook net genoeg zijn om de hele straat ervan te overtuigen dan iedereen mee moet doen dit jaar. Hoe dan ook, een klein bezoekje aan het tuincentrum of een kerstmarkt kan wonderen doen voor het uiterlijk van je straat.

Gezellig in de stad

Probeer het stadse zo veel mogelijk te niet te doen als je de versieringen ophangt. Iedereen dezelfde mooie ster op de deur, elke deur versierd met een slinger lichtjes. De lantaarns versierd met sterren, kersttakken of misschien wel kleine kerstboompjes. Zo fleur je de hele straat al snel op met simpele versieringen en het ziet er altijd leuk uit. Moeilijk hoeft het niet te zijn. Neem het initiatief bij je buren en zoek leuke en makkelijke manieren om versiering te maken. Sneeuwpoppen van karton en knutselpapier zijn echt niet moeilijk te maken, ze kosten alleen een beetje tijd. Dat wordt vast gezellig samen met de buren onder het genot van een glühwein!

0 Shares:
You May Also Like