Ben je écht aan een nieuwe auto toe maar kun of wil je niet in één klap duizenden euro’s uitgeven? Dan kan private lease een uitkomst zijn. Vaak is het private leasen van een nieuwe auto voordeliger dan kopen, vooral als het om een actiemodel gaat. Het is dan ook niet zo gek dat leasen steeds populairder wordt. Met deze tips rij je straks in een nieuwe wagen zonder een deuk in je portemonnee.

Particulier leasen

Een auto leasen houdt in dat je een (vaak relatieve nieuwe) auto mag gebruiken voor een vast bedrag per maand. In je leasecontract staat hoeveel kilometer je er jaarlijks mee mag rijden en wat de looptijd is. De auto is dus niet van jou en wordt ook niet jouw eigendom als de looptijd is verstreken.

Voordelen

Leasen is in opmars omdat er nogal wat financiële voordelen aan kleven. En dat komt natuurlijk goed uit in tijden van crisis. Wat maakt leasen voordeliger dan een auto kopen? We zetten vijf pluspunten voor je op een rij.

  1. Duurzamer en veiliger

Met een nieuwe of tweedehands leaseauto rij je vaak schoner, stiller en zuiniger dan met een wat oudere auto. Ook rij je vaak veiliger omdat er bij een leaseauto niet wordt beknibbeld op onderhoud en deze veelal uitgerust is met veiligheidshulpmiddelen.

  1. Makkelijker

Je bent altijd verzekerd van vervoer: als je leaseauto het begeeft, regelt de leasemaatschappij een reparatie of vervangend vervoer. Omdat de auto hun eigendom is, zijn zij ook altijd verantwoordelijk voor controles en reparaties. Hier heb jij dus nooit omkijken naar.

  1. Meer zekerheid

Door het vaste maandbedrag heb je duidelijk inzicht in hoeveel je uitgeeft aan je auto. Bovendien heb je geen onvoorziene kosten voor onderhoud en betaal je alleen bij schade een eigen bijdrage.

  1. Budgetvriendelijk

Leasen is ideaal als je geen of weinig spaargeld hebt. In het maandelijkse leasebedrag zijn de kosten voor de autoverzekering, pechhulp en reparaties inbegrepen. Alleen de brandstofkosten zijn voor je rekening. Bovendien is de verzekeringspremie gelijk voor alle gebruikers. Dit betekent dat je geen hoge verzekeringskosten hebt bij weinig schadevrije jaren.

  1. Flexibel
    Afhankelijk van de voorwaarden kun je binnen je contract wisselen van leaseauto of kilometerbundel.

Kies tweedehands

Als je een tweedehands auto leaset, kun je de maandelijkse kosten extra drukken. Een occasion leasen is vaak goedkoper en milieuvriendelijker dan een nieuwe leaseauto: als je voor een gebruikte leaseauto van 1-3 jaar kiest, bespaar je al snel een paar tientjes per maand. Ook profiteer je soms van een lagere bijtelling, omdat bepaalde tweedehands auto’s nog onder de oude, lagere bijtellingspercentages vallen. Daarnaast is de maximale contractperiode van tweedehands private leaseauto’s korter en dat betekent: extra flexibiliteit.

 

Weten wat je huidige auto kost en hoe dit bedrag in verhouding staat met leasen? Online vind je allerlei rekentools waarmee je berekent wat je maandelijks kwijt bent aan je huidige auto.

0 Shares:
You May Also Like