Heb je een eigen horecabedrijf? Dan wil je jouw klanten zoveel mogelijk kunnen bieden. In dat geval is het belangrijk om over de juiste keukenapparatuur te beschikken. In iedere keuken is wel een oven, bak- en/of grillplaat, koelkast en vriezer aanwezig. Deze apparaten zijn onmisbaar, maar er is meer. Zo zijn er nog genoeg andere apparaten die het werken in de keuken een stuk makkelijker maken. Ben je benieuwd welke apparaten je in jouw horecakeuken nog meer kunt gebruiken? Wij zetten hieronder 5 keukenapparaten op een rijtje die onmisbaar zijn in de keuken van een horecagelegenheid.

1. Frituurpan
In menig horecagelegenheid worden er verschillende (kleine) bijgerechten geserveerd bij het hoofdgerecht. Vaak zijn dit groenten en aardappels of frietjes. Serveer je in jouw horecagelegenheid patat naast de verschillende gerechten? Dan mag een frituurpan uiteraard niet ontbreken in jouw keuken. Met behulp van dit apparaat bereid je dit bijgerecht namelijk binnen een handomdraai. Je gebruikt een frituurpan overigens niet alleen voor het bereiden van patat. Nee, want je kunt er ook diverse (kleine) snacks mee bereiden. Denk bijvoorbeeld aan chickenwings, loempia’s en bitterballen.

2. Pizza oven
Op de menukaart van menig horecagelegenheid zien we tegenwoordig verschillende pizza’s terug. Dit gerecht lust eigenlijk iedereen. Staan er ook pizza’s op de menukaart van jouw restaurant? Dan moet je over de juiste apparatuur beschikken om deze maaltijd te bereiden. Gebruik hier bij voorkeur een pizza oven voor. Hiermee is het bereiden van een pizza een fluitje van een cent. Pizza ovens zijn er in verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pizza oven met één lade, maar ook voor een oven met twee lades.

3. IJsblokjesmachine
Veel horecagelegenheden koelen hun drankjes in een koelkast. Helaas is er niet altijd plek voor een (extra) koelkast om het drinken gekoeld te bewaren. Is dit in jouw horecagelegenheid eveneens het geval? Dan is een ijsblokjesmachine onmisbaar. Als je dit apparaat in jouw keuken hebt staan, hoef je namelijk geen extra koelkast te hebben om drankjes koud te serveren. Je houdt in dat geval het glas onder de machines en er komen ijsblokjes in. De blokjes in het glas zorgen ervoor dat het drinken snel koelt, waardoor je alle klanten van een gekoeld drankje kunt voorzien.

4. Sinaasappelpers
Menig horecabedrijf koopt drinken in flesjes in. Zodra iemand iets bestelt, verwijder je de dop van het flesje en zet je deze bij de gast op tafel. Gasten bepalen hierdoor zelf wanneer en hoeveel zij inschenken. Helaas smaakt niet ieder drankje uit een flesje even goed. Sinaasappelsap is hier een voorbeeld van. Dit smaakt namelijk een stuk beter als het vers geperst wordt. Wil je jouw gasten een verse jus aanbieden? Dan mag een sinaasappelpers niet ontbreken in jouw horecakeuken. Met dit apparaat ben je namelijk in staat zelf een verse jus d’orange te bereiden.

5. Vacumeermachine
Heb je zelf weleens een handje geholpen in de keuken van jouw horecagelegenheid? Dan weet je ongetwijfeld dat het flink aanpoten is. Gelukkig kun je het nodige doen om het jouw keukenpersoneel allemaal wat makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vacuüm verpakken van etenswaren. Dit is onder andere handig in het voorbereidingsproces. Daarnaast verleng je de houdbaarheid van producten door ze vacuüm te verpakken en bereid je ze naderhand een stuk sneller. Wil je etenswaren vacuüm verpakken? Dan moet je een vacumeermachine in jouw keuken hebben staan.

0 Shares:
You May Also Like