Als je een feest of bijeenkomst organiseert, kan het handig zijn om een zaaltje te huren. Naast dat je hier over het algemeen net wat meer mensen in kwijt kan dan in je woonkamer of bedrijfskantine, hoef je je niet druk te maken over of je wel genoeg stoelen hebt en wie achteraf de rommel gaat opruimen. Daarnaast kun je bij sommige zaaltjes gebruik maken van extra opties, zoals het uitbesteden van de catering. Lees in dit blog hoe je de perfecte locatie voor jouw evenement in Amsterdam vindt.

Welk type evenement organiseer je?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor evenement je organiseert. Tijdens een zakelijk evenement heb je misschien tafels, stoelen, een snelle internetverbinding, whiteboard en andere moderne apparatuur nodig. Tijdens een bruiloft of een ander feestje is dit een stuk minder belangrijk, maar wil je wellicht wel een dansvloer en bar tot je beschikking hebben. Noteer voor jezelf wat voor evenement je organiseert en aan welke eisen de zaal moet voldoen. Denk qua eisen bijvoorbeeld ook aan goed bereikbaar met het openbaar vervoer, voldoende parkeergelegenheid of een mogelijkheid tot overnachten.

Hoeveel gasten verwacht je?

Vervolgens maak je een schatting van het aantal gasten dat je verwacht. Je vindt Zaalverhuur zowel voor grote als voor kleine gezelschappen. Reken altijd op een paar gasten extra. Hoewel iemand kan afzeggen, kan het ook zomaar zijn dat iemand last-minute aansluit bij het evenement. Zorg ervoor dat je een zaaltje huurt die niet te groot én niet te klein is. Een grote zaal met weinig gasten is vrij ongezellig en laat de opkomst op jouw evenement laag lijken. Een te kleine zaal is echter ook niet fijn. Je wilt immers voorkomen dat mensen te weinig bewegingsvrijheid hebben en dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bij een noodgeval.

Wat is je budget?

Niet onbelangrijk in je zoektocht naar een locatie: wat is je budget? Maak een schatting van de totale kosten en bereken wat een zaal maximaal mag kosten. Je kunt nu gerichter opzoek naar een optie die hierbij past. Wees wel realistisch en kritisch: de goedkoopste optie is niet altijd de beste. Als je een klein budget hebt, dan is het verstandig om te zoeken naar een zaal waar je zelf de aankleding en catering mag verzorgen. Op deze manier kun je wellicht wat kosten besparen.

Waar wil je de zaal?

Maak tot slot een afweging waar je precies wilt dat de zaal zich bevindt. Zoek naar zaalverhuur Amsterdam met een centrale ligging of ga juist voor een rustige locatie buiten het centrum. Houd rekening met je gasten en zorg ervoor dat ze de locatie goed kunnen bereiken. Als de meeste mensen met de auto komen, is het praktisch als er voldoende parkeergelegenheid in de buurt is. Mochten de meeste mensen met de fiets of het openbaar vervoer komen, dan ligt het zaaltje bij voorkeur op een centrale en goed bereikbare plek in de stad. Breng een bezoek aan de locatie om te kijken of de plek voldoet aan al je wensen én makkelijk te bereiken is. Veel succes!

0 Shares:
You May Also Like