Wil je als bedrijf meegaan met innovaties binnen jouw branche? Dan is de kans groot dat je zo nu en dan moet investeren in nieuwe machines en/of voertuigen. Dergelijke zaken zijn vaak niet goedkoop. Hierdoor is de kans aanwezig dat je niet over voldoende eigen vermogen beschikt om de aankoop te financieren. Zet de investering in dat geval niet direct uit jouw hoofd, want je kunt een zakelijke financiering aanvragen. Zo kun je een zakelijke lening afsluiten om de aankoop van een machine of voertuig te financieren. Naast zo’n lening kun je ook voor zakelijke lease kiezen. In deze tekst gaan we in op de verschillen tussen deze twee financieringsvormen.

Wat is een zakelijke lening?
Wanneer ondernemers op zoek zijn naar een financiering, denken zij al snel aan een zakelijke lening. Niet gek, want deze financieringsvorm leent zich uitstekend voor langlopende investeringen. Hierbij kun je denken aan de aanschaf van nieuwe machines en/of voertuigen, maar ook aan uitbreiding van jouw bedrijf. Sluit je een zakelijke lening af? Dan stort de kredietverstrekker het overeengekomen bedrag in één keer op jouw bankrekening. Hierdoor kun je het geld direct gebruiken om te investeren.

Aangezien je bij een zakelijke lening geld leent van een kredietverstrekker moet je dit terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een afgesproken bedrag af te lossen. Je betaalt niet alleen het geleende geld terug, maar ook rente. Voordat je de lening afsluit, stelt de kredietverstrekker de rente vast. Deze blijft gedurende de hele looptijd van de lening hetzelfde. De maximale looptijd van een zakelijke lening is overigens 5 jaar. Verwacht je dat je jouw lening eerder terug kunt betalen? Geen probleem, want je kunt voor een kortere looptijd kiezen.

Wat is zakelijke lease?
Als je een nieuwe machine of een nieuwe voertuig nodig hebt, denk je waarschijnlijk niet direct aan zakelijke lease. Toch heeft deze financieringsvorm de laatste jaren aan populariteit gewonnen onder ondernemers. Dit komt voornamelijk doordat je met zakelijke lease de meest uiteenlopende bedrijfsmiddelen kunt financieren. Zo kun je deze financiering niet alleen gebruiken voor voertuigen, maar ook voor machines, zeecontainers en ga zo maar door.

Eén van de grote voordelen van zakelijke lease is dat je hiervoor jouw werkkapitaal niet aan hoeft te spreken. Niet iedere ondernemer ziet het nut hiervan in, maar dat is er wel degelijk. Als jij jouw werkkapitaal niet aanspreekt, blijft er geld beschikbaar om in te spelen op veranderingen in de markt. Dit is bij een zakelijke lening niet altijd het geval. Daarbij komt dat er bij zakelijke lease tot 100 procent financiering mogelijk is.

Een aanvraag indienen
Nu je weet wat de belangrijkste verschillen tussen een zakelijke lening en zakelijke lease zijn, kun je kiezen wat voor jou de beste optie is. Heb je de knoop doorgehakt? Dan moet je eerst een kredietverstrekker vinden waarbij je de gewenste financiering aan kunt vragen. Voor zowel een zakelijke lening als zakelijke lease kun je terecht bij ABN AMRO. Grote voordeel van een aanvraag bij deze geldverstrekker is dat je alles online kunt regelen. Je hoeft er de deur dus niet voor uit. Bovendien kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week een zakelijke lening of een offerte voor zakelijke lease aanvragen. Hierdoor kun je het gewenste bedrijfsmiddel binnen de kortste keren kopen of leasen.

0 Shares:
You May Also Like