Wil jij weten waar je in de kerstperiode in onze prachtige hoofdstad op zoek kunt gaan naar kerstbomen? Heb je zin om door de stad te struinen of de fiets te pakken voor een kerstbomentocht? Lees dan snel verder om erachter te komen waar de mooiste kerstbomen van Amsterdam te vinden zijn. Veelal kun je ze natuurlijk vinden op alle kerstmarkten die de stad rijk is.

Winter Village

Als je rond de kerstperiode in Amstelveen bent, dan moet je zeker weten een bezoekje aan winkelcentrum Stadshart brengen. Hier verschijnt rond kerst een waar kerstdorp. De sportieve kerstvierder kan de schaatsen onderbinden en los op discomuziek. Wil jij wel schaatsen, maar ben je er nog niet zo goed in? Geen probleem: bij het Winter Village kun je ook schaatsles krijgen. Een paar rondjes op de openluchtbaan en je kunt er weer tegenaan. Je kunt zelfs meedoen aan een curlingcompetitie. Ben je moe geworden van alle sportieve inspanningen? Dan kun je wat te drinken krijgen aan de vele barretjes. Een glaasje glühwein behoort zeker tot de mogelijkheden.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Ga op zoek naar kerstbomen in de RAI: dit festival is zo groot dat je voordat je arriveert goed moet weten waar je precies heen wilt. Je kunt helemaal los en naar de bioscoop, het theater, muziekpodium, ijsbanen en een heus aprèsskifeest. De kans is dus groot dat je geen kerstbomen maar iets anders vindt op het Amsterdamse Winterparadijs: namelijk veel vertier en cultuur. Je hebt bijna een kerstplanner nodig om op het Amsterdamse Winterparadijs uit te vogelen hoe je de dag invult. Maar als dat dan eenmaal gedaan is, dan heb je vast een hele fijne, bomvolle kerstdag.

Ice Village Museumplein

Op het museumplein zit de sfeer er rond de kerstdagen ook goed in. Hier vind je de heel erg bekende ijsbaan. Ook kun je heel veel kerstinkopen doen op dit bekende Amsterdamse plein. Misschien vind je naast alle spullen, wafels en lekkernijen ook wel de ideale houten kerstboom. Alles wordt namelijk verkocht door vanuit winterse houten chalets. Lukt het niet om een houten kerstboompje te vinden? Jammer, maar hier kun je erover verder lezen. Heb jij het koud gekregen? Houd je handen dan boven een van de vele vuurkorven die in het Ice Village worden neergezet. Ook leuk: dit festival op het Museumplein is gratis.

Amsterdamsche kerstmarkt

Misschien ga jij in plaats van een kerstboom versieren thuis, lekker erop uit. Misschien wil je dan wel een bezoekje brengen aan de Amsterdamsche Kerstmarkt. Tussen de fabrieksgebouwen van de Westergas wordt in december een kerstfestival gehouen. Je vindt zowel buiten in de Pazzanistraat als in de Zuiveringshal binnen een combinatie van een klassieke kerstmarkt met hipsterachtige toestanden: denk aan foodtrucks, een pop-upwinkel van Vintage per Kilo en een dj-bar voor een echte afterparty. Heb jij kinderen die je meeneemt naar deze kerstmarkt? Geen zorgen, voor hen is er een speciale kinderprogrammering.

Pure markt – wintereditie

De Pure markt kun je gratis bezoeken en wordt ook gehouden buiten de feestdagen. Voor kerst is deze markt in het Park Frankendael. Als je nog op zoek bent naar mooie producten voor je kerstdiner, dan moet je zeker naar deze markt. Je koopt hier namelijk ambachtelijke producten. Inspiratie kun je ook opdoen op de Pure markt, want het eten wordt vers bereid, door mensen die weten wat ze doen. Jij kunt het daarna proeven. Misschien geen markt waar je ondergedompeld wordt in kerstbomen, maar gezellig is het er wel.

Kesmarkt

Ben jij al eens op de Kesmarkt geweest? Nee, nou misschien is deze kerst dan de eerste keer. Sinds een aantal jaar komt de Kesmarkt weer terug in de kerstperiode. Tafelzuurmagnaat Kesbeke (je weet wel, van de augurken) organiseert ieder jaar in Bos en Lommer een kerstmarkt. Bewoners huren een kraampje en verkopen hun waar. Een goede plek om alternatieve kerstversiering te scoren. De opbrengst van de verhuur van de kraampjes gaat naar de Bobby en Robine Foundation. Dit is een stichting voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

Sunday Market Westerpark

Elke zondag is er een goede markt in het Westerpark. Maar met kerst krijgt deze markt een feestelijk tintje, wat het nog meer de moeite waard maakt er eens een bezoekje aan te brengen. De markt krijgt ook een andere naam: Funky Xmas Market. Je kunt tijdens deze markt in de Zuiveringshal, het Machinegebouw en in de open lucht rondstruinen op zoek naar leuke kerstinkopen. Dit wordt allemaal begeleid door kerstmuziek die in een modern jasje is gestoken: veelal zijn er singer-songwriters die de nummers ten gehore brengen en is er een heuse bluesband. Swingen met kerst is dus zeker mogelijk op deze markt.

Duits kerstparadijs

Misschien ben je gewend om elk jaar naar Duitsland te gaan voor jouw portie kerstmarktgeluk? Is het dan niet fijn om te horen dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor een leuke kerstmarkt? Een kerstmarkt met een traditioneel Duits tintje is de kerstmarkt op het Van der Helstplein in Amsterdam. Je vindt er Duitse snacks en drankjes, winterbier en een kerstkoor. Je vindt op deze kerstmarkt de echte Weihnachtssfeer zoals je gewend bent van markten in Keulen of Aken.

Weet jij al waar in Amsterdam jij op zoek gaat naar mooie kerstbomen? Of heb je eigenlijk helemaal geen zin om eropuit te gaan? Dat geeft natuurlijk niets, ook thuis kun je een ontzettend mooie kerstboom neerzetten en kerst vieren zoals je het nog nooit hebt gevierd.

0 Shares:
You May Also Like