Relaxed, take it easy. Na een lange werkdag of -week is het tijd om eens lekker tot rust te komen. Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je écht ontspant? Wij geven je een aantal handvaten zodat je ultiem tot rust komt!

1. Lichamelijke ontspanning
Even je hoofd helemaal leegmaken? Sporten is het beste remedie. Sporten stimuleert je doorbloeding, waardoor je je uiteindelijk ontspannen voelt. Ook helpt warmte om je lichaam te ontspannen. Neem dus eens een lekkere warme douche, bad of breng eens een bezoekje aan de sauna. Natuurlijk kan je ook je partner eens lief aankijken of hij of zij jou eens een heerlijke massage wil geven.

2. Geestelijke ontspanning
Breng lekker tijd door met je partner, familie of vrienden. Plan dus een leuk uitje in of ga eventueel een weekendje weg. Natuurlijk kan je ook lekker op de bank zitten met een tijdschrift of een goed boek en je helemaal

3. Creatieve ontspanning
Laat je creativiteit de vrije loop! Dit kan op verschillende manieren. Luister naar je favoriete muziek, volg eens een schildercursus of pak een pen en papier en ga eens tekenen. Je hebt vast wel een idee hoe jij je creativiteit een boost kan geven waardoor je zelf weer heerlijk kan ontspannen.

Waar word jij ontspannen van?
De belangrijkste tip is om eens na te denken waar je nou echt gelukkig van wordt en wat je op dat moment nodig hebt. Wanneer je de laatste tijd veel intensief werk hebt verricht, is het zeker een aanrader om eens een saunadagje in te plannen. Heb je juist voor je werk veel achter de computer gezeten? Dan is het een aanrader om juist heerlijk te sporten. Hoe dan ook: doe iets waar jij écht gelukkig van wordt. Pas dan weet je zeker dat je optimaal kan ontspannen.

0 Shares:
You May Also Like