Een voedingssupplement wat steeds vaker gebruikt wordt voor het sporten is eiwitpoeder. En dit is dan ook niet zonder reden, eiwitpoeders zijn geweldige hulpmiddelen om beter te presteren tijdens het sporten. Het sporten gaat gemakkelijker omdat je meer energie hebt, het is als het ware een boost. Maar ook na het sporten helpt het met het herstellen van de spieren, hierdoor bouwen je spieren als het ware sneller op. Wil je meer weten over vegan eiwit poeder. Lees dan snel door!

Dit zit er in de eiwitpoeder

Zoals je vast wel weet, komt eiwit uit dierlijke producten. Maar plantaardige eiwitten komen echter ook veel voor. De meeste mensen denken dan vooral aan soja of tofu, maar ook veel bonen, erwten, noten en dat soort zaken bevatten veel eiwitten. Met een veganistische of vegetarische leefstijl kun je dan ook nog altijd voldoende eiwitten binnenkrijgen. Toch kan het wel wat lastiger zijn. Gelukkig is er dan dus vegan eiwit poeder. Whey eiwitpoeder bevat de essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan maken. Wanneer je veganistisch eet is het soms wat lastiger om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen. Bonen en rijst zijn bijvoorbeeld wel geschikt hiervoor. Daarom is dit ook zo’n populaire combinatie in veel culturen. Ook bij vegan eiwit poeders wordt hier vaak gebruik van gemaakt.

De voordelen op een rijtje

Voor dat je plantaardige eiwitpoeder aanschaft wil je vast weten wat de voordelen zijn ten opzichte van whey eiwit. Plantaardige eiwitpoeders zijn ze vrij van cholesterol en bevatten ze over het algemeen zeer weinig vetten. De bronnen zijn vaak soja, bruine rijst proteïne, hennep en eiwit van erwten. Er zijn dan ook steeds meer veganistische eiwitbronnen beschikbaar, ook als supplement. Toch zijn deze nog altijd niet zo populair als de whey varianten. Dat is jammer, want het biedt veel voordelen voor zowel jezelf als de wereld.

Zo vind je eiwitpoeder die geweldig is

Het grootste voordeel van whey is, naast het feit dat er überhaupt veel eiwitten inzitten, dat het goed aminozuurprofiel heeft. Ook plantaardige eiwitten worden opgebouwd uit verschillende combinaties van aminozuren. Wanneer je hiermee bezig bent is het slim om te kijken naar de aminozuurprofielen van verschillende supplemten, omdat die bij veganistische varianten redelijk uiteenlopen. Je kunt jezelf een aantal vragen stellen bij het kopen van een vegan eiwit poeder:

  • Vind ik het lekker?
  • Is het aminozuurprofiel goed voor mij?
  • Hoeveel eiwitten bevat het?

Op basis van deze vragen kun je uit het tegenwoordig ruime assortiment een goede keuze maken.

0 Shares:
You May Also Like