Een piano is vaak net wat te groot voor in de woonkamer. Piano’s zijn ook vrij prijzig ten opzichte van een keyboard. Het kan daarom handiger zijn om te kiezen voor een keyboard. Er zijn wel heel veel verschillende soorten keyboards, je hebt ze in alle vormen en maten. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. In deze blog zullen wij proberen wat meer duidelijkheid te bieden over welke keyboards er zijn. Ben je benieuwd? Lees dan verder!

Veel keus wanneer het gaat om toetsen
Keyboards verschillen in veel dingen van elkaar. De grootste verschillen zijn vaak het aantal toetsen. Keyboards met minder toetsen zijn vaak makkelijker te spelen. Over het algemeen kunnen we spreken van vier verschillende soorten keyboards wanneer het gaat om toetsen. Deze zijn een keyboard met 49 toetsen, keyboard met 58 toetsen, keyboard met 61 toetsen en een keyboard met 88 toetsen. Een piano heeft 88 toetsen. De meeste keyboards met 88 toetsen zijn ook uitgerust met aanslaggevoelige toetsen. Als je op zoek bent naar een keyboard wat lijkt op een piano kun je het beste kiezen voor een keyboard met 88 toetsen. Hiervoor zou je een kijkje kunnen nemen op de site van Maxiaxi. Zij bieden een ruim assortiment aan keyboards aan. Advies geven ze ook graag, dus als je vragen hebt kun je die daar altijd kwijt.

Keyboards voor kinderen
Vinden je kinderen muziek leuk en houden ze zich daar regelmatig mee bezig? Dan heb je waarschijnlijk al eens nagedacht over het aanschaffen van een keyboard. En dan zul je vast ook benieuwd zijn naar welk keyboard nou het meest geschikt is voor kinderen. Het antwoord hierop is vrijwel altijd een keyboard met 49 toetsen om mee te beginnen. Als uw kinderen al bekend zijn met een keyboard en al enige ervaring hebben met het bespelen ervan kunt u uiteraard ook kiezen voor een keyboard met meer toetsen.

0 Shares:
You May Also Like