Amsterdam. We houden van de stad, maar het is een crime om hier met een auto rond te rijden. De smalle grachten, vele bruggetjes en druk verkeer zorgen voor paniek bij eveel beginnende bestuurders. Een grote SUV zal in Amsterdam dan ook absoluut niet passen. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk: de parkeerplaatsen op de meeste grachten zullen waarschijnlijk te klein zijn. Wat voor auto’s zijn dan wél geschikt om in de grote stad mee rond te cruisen? Wij verzamelden onze favorieten in dit artikel. Misschien wil je na het lezen wel een Audi a3 kopen of een proefritje maken in een Volkswagen Polo. Wat is jouw favoriet?

Audi a3 kopen

 

Wil je je chique en compact door de stad vervoeren, dan kun je een Audi a3 kopen. Dit model is geschikt voor iedereen die overdag in pak naar zijn of haar werk gaat, maar niet onder wil doen aan de hippe stad met alle uitdagingen die daarbij gepaard gaan. Zo kan deze auto je makkelijk over de grachten vervoeren. Een Audi a3 kopen is dus een heel goed idee voor de startende, werkende of hippe Amsterdammer die niet de luxe wil verliezen. Wat zijn nog meer auto’s die geschikt zijn voor gebruik in Amsterdam?

Fiat 500

De Fiat 500 kun je misschien nog kennen als het personage Luigi uit Cars. Het kleine Italiaanse autootje was al een echte klassieker een paar decennia geleden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de hipste en populairste auto’s van het moment. In het begin van de jaren 2000 kreeg de Fiat 500 namelijk een vernieuwde look. Hij werd hipper, moderner, kreeg ronde features en een snel en compact uiterlijk. Oftewel – perfect om te gebruiken in de stad. Dit model is ook elektrisch verkrijgbaar. Milieubewuste keuzes zijn -inmiddels- ook ontzettend hip en trendy.

two person sitting in front of door

De Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een van de meest verkochte auto’s en wordt ook bij rijlessen vaak als ‘standaard’ rij-auto gebruikt. Dat is niet gek, deze auto is een echte alleskunner en heeft precies alles wat je nodig hebt. En niet veel meer dan dat. Een polo is een beetje de Albert Heijn onder de auto’s – je vindt er alles, voor een prima prijs. Je kunt naar de Aldi om geld te besparen of naar de Marqt om juist luxere boodschappen te doen, maar je kunt ook naar de meest gebruikelijke supermarkt, waar je alles vindt wat je nodig hebt en niet veel meer of minder. Dat is ook waarom veel bedrijven vaak hun werknemers een leasecontract aanbieden met dit model auto.

Mini Cooper

De Mini Cooper is een van de populairste kleine auto’s. Klein van formaat, maar groots in kwaliteit. Dit model kan je makkelijk vervoeren door ene drukke stad en kun je dankzij het kleine formaat makkelijk kwijt, zelfs waar de parkeerplekken klein zijn, zoals op veel plekken in Amsterdam. Mini valt onder BMW en daardoor kun je verwachten dat het met de motor en de kwaliteit hiervan wel goed zal zitten. De meeste Mini Coopers worden 3-deurs verkocht. Wanneer je kiest voor de Coutryman heb je 5 deuren, comfortabel voor medereizigers achterin.

 

0 Shares:
You May Also Like