Een grote achtertuin is niet vanzelfsprekend, vooral niet als je in een grote stad zoals Amsterdam woont. Veel mensen denken dat het inrichten van deze tuinen een grote opgave is, maar niets is minder waar. Met een aantal creatieve tips kom je een heel eind: deze zullen wij hieronder bespreken.

1. Maak een plattegrond

Wanneer jij jouw kleine stadstuin wil omtoveren, ook wel een ‘postzegeltuin’ genoemd, kun je een plattegrond schetsen. Zo weet je exact hoe groot jouw tuin is, waar de zon opkomt en waar de zon ondergaat – voor die heerlijke koffiemomenten. Ook kun je zo waarschijnlijk in een oogopslag zien waar jouw zithoekje moet komen en waar je wellicht een eyecatcher van een boom kunt planten. Verwerk jouw wensen in deze schets zodat je een idee hebt hoe jouw tuin eruit komt te zien.

2. Kies de juiste tuinmeubelen

Waarschijnlijk gaat jouw tuin dienen als een omgeving waar je lekker kunt relaxen. Een fijne tuinmeubelset mag daarom een prominent plekje krijgen. Ga daarom op zoek naar tuinmeubelen die zowel passen in jouw tuinstijl, maar ook passen in een kleine tuin. Zo bestaan er Borek tuinmeubelen: deze zijn luxe en stijlvol en er zitten ook zeker tuinmeubelen tussen met het juiste formaat. Houd de plattegrond van jouw tuin erbij zodat je zeker weet of deze tuinmeubelen op de gewenste plek kunnen staan.

3. Werk met verschillende hoogtes

Om een kleine tuin optisch groter te laten lijken, kun je werken met verschillende hoogtes. En dat mogen ook kleine details zijn. Deze zullen namelijk meteen voor verschil zorgen. Maak bijvoorbeeld een verticale tuin: tover die saaie, stenen muur om tot een groene muur. Hang hier bloempotten aan of maak er een raster aan zodat een klimplant hier tegenop kan groeien. Ook kun je kiezen voor hoge bloempotten of hoge bomen, maar ook de tegels kunnen jouw tuin groter laten lijken. Kies bijvoorbeeld tegels die je in de lengte kunt leggen, zodat het lijkt alsof jouw smalle tuin ineens een stuk langer lijkt.

4. Betrek de tuin bij de woning

Weet je niet goed wat de inrichting van jouw tuin moet zijn? Vaak is het een goed idee om een kleine tuin te betrekken bij de woning, om de tuin groter te laten lijken. Zet bijvoorbeeld accessoires en meubels in jouw tuin neer die aansluiten bij jouw woonkamer. Heb je een jaren 30-woning met luxe hoekbanken, een strakke visgraatvloer en moderne details? Geef jouw tuin dan ook ditzelfde karakteristieke effect met een strakke touch.

0 Shares:
You May Also Like