Rijden als het buiten glad is, is zelfs voor de meest ervaren automobilisten een uitdaging. Daar verandert een goede autoverzekering niets aan. Moet je toch de weg op? Deze 5 tips helpen je veilig en zonder schade op je bestemming komen.   

1. Vertrek eerder van huis

Haast kun je niet gebruiken als het buiten glad is. Houd de weersvoorspelling daarom altijd goed in de gaten en pas hier je dag op aan. Verdubbel je reistijd als het glad is of als er ijzel wordt voorspeld. Liever iets te vroeg op je bestemming aankomen, dan flinke schade aan je auto.

2. Houd extra afstand

Het is altijd verstandig om genoeg afstand te houden van de persoon die voor je rijdt, zeker als het glad is. Houd ongeveer 4 seconden afstand tussen jou en de auto voor je. Mocht de auto die voor je rijdt ineens remmen, dan heb je nog genoeg tijd om hierop te reageren.

3. Rem niet pompend

Bij een noodstop is het belangrijk dat het antiblokkeersysteem (ABS) goed functioneert. Dit systeem zorgt ervoor dat de wielen blijven draaien en je nog steeds kunt sturen. Om het antiblokkeersysteem te activeren, moet je het rempedaal en de koppeling tegelijk hard intrappen. Pompend remmen werkt dus niet.

4. Kijk ver vooruit

Door tijdens het rijden ver vooruit te kijken, heb je meer tijd om op (gevaarlijke) situaties in te spelen. Ook zorgt het ervoor dat je goed de lijn van de weg blijft volgen. Let erop dat je in de bochten geen gas geeft, maar juist vaart mindert. Als je wel het gaspedaal intrapt, loop je het risico op een slippartij. Geef pas weer gas als je uit de bocht bent.

5. Parkeer de auto in de eerste versnelling

Zelfs de auto parkeren moet je net iets anders doen als het glad is. Zet de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling. Zo kun je voorkomen dat het kabeltje van de handrem vastvriest.

Vergeet geen autoverzekering af te sluiten

Als het heeft geijzeld, ben je extra blij dat je een autoverzekering hebt. Met de autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent bij schade. Je kunt hier gemakkelijk je autoverzekering vergelijken. Ook fijn: de verzekeringen van InShared zijn één van de goedkoopste.

0 Shares:
You May Also Like