Wanneer jij in de stad woont of werkt wil je natuurlijk niet met de grootste auto naar je werk toe. Het kan natuurlijk best verleidelijk zijn om te laten zien wat voor een auto jij dagelijks voor je deur hebt staan. Maar zodra je een parkeerplek moet vinden in binnensteden als Amsterdam of Utrecht kan het uitlopen op een lange zoektocht.

Wij hebben daarom voor jou de beste private lease deals van stadsauto’s voor je op een rijtje gezet. Ook wil jij misschien weten waarom je het beste voor een kleine auto kan gaan dan voor een grote. In deze blog helpen wij jou verder om een juiste keuze te maken wanneer jij een kleine auto leasen wil. Hier volgen de drie kleine leaseauto’s die perfect zijn voor in de stad:

#1: Fiat 500

De Fiat 500 is al sinds jaar en dag de meest populaire stadsauto van misschien wel de wereld. Het hippe merk dat uit Italië komt heeft verschillende types binnen dit model. Daarnaast zijn vooral de oude vaak favoriet onder autohandelaren. Je manoeuvreert deze auto zonder probleem door de binnenstad en parkeren kost al helemaal geen enkele moeite. Wil je private lease vergelijken, doe je dit het beste via het internet.

#2: Toyota Aygo

Een model dat inmiddels al een tijdje bestaat. Als leasemodel ongelofelijk populair omdat het maandbedrag niet zo hoog is. Daarnaast is het een 5-deurs auto wat het makkelijk maakt voor personen om met je mee te rijden. Veel werkgevers kiezen ervoor dit model aan hun werknemer mee te geven. Hij is makkelijk te besturen en heeft alle praktische vermogens die een dergelijke auto nodig heeft voor in de stad.

#3: Volkswagen Up

Dit model is misschien wel de meest populaire op moment. Hierdoor heeft Volkswagen hun wagenpark kunnen uitbreiden en ook een elektrisch model op de markt gebracht. Juist omdat deze kleine auto vaak wordt gebruikt voor korte ritjes is de elektrische variant enorm in trek. Net zo klein als de Fiat maar beter betaalbaar en daarom wordt deze auto vaak aangeraden bij een private lease deal.

Waarom kiezen voor een kleine auto?

Je betaalt hoe dan ook minder wegenbelasting. Omdat in Nederland de wegenbelasting is berekend op: jaartal, uitstoot en gewicht zal je met een klein model altijd onder aan de streep voordeliger uitkomen. Voornamelijk natuurlijk door de uitstoot en het gewicht van de auto. Ook zijn de private lease deals vele malen goedkoper. Waar je voor een groter model al richting de 300 á 400 euro gaat zijn de prijzen voor een kleine auto vaak tussen de 200 en 300 euro. Ook de verzekering speelt een rol. Een zwaardere auto zal meer schade aanrichten, maar ook zijn de kosten hoger voor het vervangen van onderdelen. Bij een kleine auto zijn dus ook deze kosten lager. Dus naast het gemakkelijk parkeren zijn er nog een aantal voordelen bij het aanschaffen van een kleine auto voor in de stad.

0 Shares:
You May Also Like