Elke ruimte heeft het; hoeken. Helaas kunnen hoeken soms een saaie bedoeling zijn, een mooie accessoire vinden om de hoek op te vullen kan heel lastig zijn. gelukkig zijn er verschillende accessoires waar je een saaie hoek mee op kan vullen, denk aan; een lamp, hoge kandelaars, een kastjes, of een grote kamerplant. Grote kamerplanten vallen snel op en fleuren de saaie hoek helemaal op. Maar er zijn veel verschillende soorten grote kamerplanten. Het is daarom handig dat je zelf onderzoekt welke je het mooist vind, maar ook welke het beste bij de ruimte past! Wil je meer weten over verschillende grote kamerplanten? Wij vertellen hier meer over in deze blog.

Een tropische kamerplant

Zuid-Afrika is een warm land waar sommige gebieden tropische zijn. In de tropische gebieden groeien ook tropische planten die uiteindelijk in Nederland terecht zijn gekomen. Een van de die planten is de Strelitzia. De Strelitzia heeft grote groene bladeren die de vorm van een veer hebben. Het uiterlijk van de plant geeft je gelijk het gevoel dat je in de jungle bent.

Een grote kamerplant met meerdere kleuren

Een plant met meerdere kleuren wordt de Calathea genoemd. Deze grote kamerplant heeft een donkergroen blad met witte strepen, de achterkant van de bladeren heeft een bordeaux rode kleur. Dit maakt de Calathea een hele mooie en bijzondere plant. Daarnaast is de plant ook zeker niet saai, de plant beweegt namelijk. Als het licht is staan de bladeren open, dus dan kan je voornamelijk genieten van de groene bladeren. Als je het donker wordt sluiten de bladeren en dan komt het bordeaux rode naar boven.

Een grote kamerplant met luchtzuiverende werking

Deze kamerplant heeft ook een luchtzuiverende werking, de kentiapalm zorgt er namelijk voor dat alle vuile luchtdeeltjes omgezet worden in groene energie. De palm staat ook wel bekend om zijn prachte groene bladeren. Daarnaast is dit een perfecte plant als je niet zo goed bent in verzorgen, want hij heeft weinig verzorging nodig.

Wil je meer weten over grote kamerplanten?

Wil je graag weten welke grote kamerplanten er nog meer zijn? neem dan gerust een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim assortiment aan kamerplanten, hierdoor weet je zeker dat er een kamerplant tussen zit die bij jou in de ruimte past.

0 Shares:
You May Also Like