Hebben we het over een compacte auto? Dan praten we al snel over de Citroën C1. Een zuinige en kleine auto die perfect is voor mensen die bijvoorbeeld net hun rijbewijs hebben of voor mensen die graag zuinig willen rijden. Maar we kunnen je nog veel meer vertellen over deze auto en dat is ook precies wat we gaan doen in deze blog. Lees je mee?

Er is een tijd geweest dat alle auto’s klein waren. Denk maar aan de kleine auto’s van vroeger. Toen kwam er een opmars van grotere auto’s. Maar gelukkig vind je nu ook steeds vaker weer kleine auto’s, zoals de Citroën C1. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de Peugeot 108. Sterker nog, vind je deze twee auto’s niet behoorlijk veel op elkaar lijken? Ze zijn zelfs haast niet van elkaar te onderscheiden. Hoe dat komt vertellen we later in de blog.

Waarom kiezen voor een Citroën C1?

Laten we beginnen met het begin. Want waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Citroën C1? Allereerst omdat het een kleine auto is met een moderne uitstraling. En zeker als je kijkt naar de dagrijverlichting, dan lijkt het net alsof de auto pretoogjes heeft. Als je deze auto aanschaft kun je heel veel persoonlijke details toevoegen. Wat betekent dat je deze auto precies zo kunt creëren als jij wilt. Of je kiest voor de basisuitrusting en betaalt direct een stukje minder voor de auto. Er zijn verschillende uitvoeringen en elke uitvoering heeft zijn eigen opties en uitbreidingen. Denk aan een lederen stuurwiel, airco of een achteruitkijkcamera.

Houd er wel rekening mee dat niet alles te personaliseren is. Zo kun je niet direct kiezen uit verschillende aandrijvingen. Je kan alleen kiezen voor een bepaald soort motor, namelijk de 1.0 VTi 72 motor met 5 versnellingen. Je kan rekenen op iets meer dan 72pk. Je trekt dus niet mega snel op, maar er zit toch aardig wat krachtig in deze auto. Een voordeel is namelijk we ldat. De motor heel zuinig is. Je rijdt. Namelijk 4,9 op 100 kilometer. Misschien niet zoveel pittig, maar wel goed voor je portemonnee.

Welke auto’s kun je hiermee vergelijken?

We hadden het net al eventjes over de Citroën C1 en de Peugeot 108. Deze twee auto’s lijken namelijk wel heel erg veel op elkaar en dat is niet gek. Het is namelijk zo dat deze auto’s, samen met de Toyota Aygo jarenlang in dezelfde fabriek is gemaakt.  Deze auto’s werden namelijk gemaakt in een fabriek in Tsjechië, waardoor de ontwikkelingskosten laag gehouden konden worden gehouden. Wat betekent dat zowel de binnenkant als een grootgedeelte van de buitenkant op elkaar hebben geleken. Op dit moment is Toyota, de eigenaar van de fabriek in Tsjechië hiermee gestopt.  Er rollen dus misschien geen nieuwe auto’s van de band voor Citroën en Peugeot. Maar je kan deze modellen nog wel heel goed online of in een fysieke winkel tweedehands kopen. Deze huidige modellen stammen nog uit 2014.

Wil je meer weten over de Citroën C1? Bekijk dan deze video!

0 Shares:
You May Also Like