Na maanden van zoveel mogelijk thuiswerken gaan we langzaamaan weer wat vaker naar kantoor. En worden er ook weer externe gasten ontvangen, al is het op gepaste afstand. Maar nu de kantoren minder bevolkt zijn, kunnen gasten ook makkelijker verdwalen, net als nieuwe collega’s. Hoe zorg je ervoor dat er niemand meer verdwaalt op jouw kantoor, op een stylish manier?

Coronamaatregelen: looproutes

Vanwege de coronamaatregelen gelden op veel kantoren vaste looproutes, zodat je elkaar niet op smalle punten kruist bijvoorbeeld. Denk aan trappen waar je via de ene trap enkel omhoog mag en via de andere alleen naar beneden gaat. Deze looproutes geef je uiteraard aan met bijvoorbeeld pijlen, maar kunnen ook verwarrend zijn, want hoe loop je nu het gemakkelijkste en snelste naar die ene afdeling of die vergaderruimte?

Het helpt sowieso als de ruimtes duidelijk staan aangegeven. Dit doe je gemakkelijk en snel, maar ook stijlvol met mooie aluminium deurborden. Die kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld aan te geven of een deur opengaat door te trekken of duwen, zo voorkom je onduidelijkheid en gedoe. Ook borden met daarop ‘ingang’ of ‘uitgang’ zijn handig, helemaal nu.

Kantoortuin

We zijn de laatste jaren massaal overgegaan op de zogenoemde kantoortuin: grote open ruimtes met (meestal) flexplekken waar je gezellig met elkaar aan het werk bent. Ideaal zou je denken, want verdwalen in een kantoortuin is toch een stukje lastiger dan in een kantoor met allemaal verschillende ruimtes. Dat klopt.

Maar, in een kantoortuin zitten mensen vaak ook allemaal door elkaar. Afdelingen zijn niet meer zo gemakkelijk te scheiden dus als je niet precies weet naar wie je op zoek bent, kun je alsnog behoorlijk moeten zoeken. Daarom is het ook aan te raden om ook in een kantoortuin, als je die hebt, duidelijk te maken waar welke afdeling te vinden is. Met bordjes, met kleuren of met bewegwijzering, maak er een mooi geheel van!

En… voor je collega’s kan het helpen om een smoelenboek te hebben. Behalve een foto voor herkenbaarheid kun je hier ook eenvoudig aangeven waar die persoon meestal te vinden is. Dat voorkomt intern behoorlijk wat zoekwerk.

Wist je trouwens dat de kantoortuin eigenlijk alweer ‘uit’ is? Het blijkt namelijk dat veel mensen het helemaal niet prettig vinden werken! Dus het is nu zoeken naar een nieuwe manier van werken die wel het open karakter van de kantoortuin heeft, maar je ook geconcentreerd en zonder afleiding laat werken.

Creëer duidelijkheid

Eigenlijk is de boodschap dus vrij helder: als je niet wil dat gasten en (nieuwe) collega’s verdwalen op kantoor, dan kun je maar beter zorgen voor duidelijkheid. Door de coronacrisis hebben we nu ook nog eens te maken met looproutes en daar kun je prima gebruik van maken. De route loopt als het goed is door het hele kantoor en met duidelijke borden kun je eenvoudig en stijlvol aangeven wie of wat waar zit. Zo voorkom je dat mensen door je kantoor gaan zwerven en misschien wel meerdere malen moeten vragen waar ze naartoe moeten. En dat werkt voor iedereen gewoon een stuk efficiënter!

0 Shares:
You May Also Like