Ruim vier uur in de rij voor een beveiligingscontrole op Schiphol, een wachtlijst van negen maanden voor de GGD, treinen die niet meer rijden volgens de normale dienstregeling, een half uur wachten tot een ober je bestelling op komt nemen? Het is inmiddels wel duidelijk dat we in Nederland in bepaalde sectoren kampen met een “personeelstekort”. Maar waar komt dit tekort vandaan? 

Vergrijzing

Het personeelstekort in Nederland heeft meerdere oorzaken, vergrijzing is er één van. Nederland vergrijst snel, en dat heeft grote gevolgen. Doordat er steeds meer mensen 65 jaar of ouder zijn, wordt de groep van mensen die werken steeds meer kleiner. Daarnaast wordt ook de groep zorgbehoevenden groter. 

Doorstroom van werknemers in corona tijd

Door de gedwongen sluitingen van bepaalde sectoren in corona tijd kwam veel personeel opeens op straat te staan. In de meeste gevallen zijn deze mensen doorgestroomd naar een andere sector. Bijvoorbeeld de mensen die in de horeca werkten, werden keer op keer naar huis gestuurd door de gedwongen sluitingen. Veel van deze mensen zagen hun toekomst in de horeca niet positief in, hebben zich laten omscholen en werken nu in een andere sector. Het deel wat nog niet is doorgestroomd naar een andere sector, is bij lange na, niet voldoende om het tekort op te vullen. 

Naast de doorstroom van werknemers naar aanleiding van de corona crisis zijn ook veel arbeidsmigranten door de corona crisis teruggekeerd naar hun thuisland. Om bijvoorbeeld voor hun familie te zorgen. 

Verdeling mensen over de bedrijfstakken

Niet in elke sector is het personeelstekort te zien, in sommige sectoren is er juist “te veel” aanbod van personeel. De verdeling van mensen over de bedrijfstakken is dus niet helemaal in lijn. De impopulariteit van sommige krappe sectoren helpt hier ook niet echt bij. De berichten over bijvoorbeeld de zorg, het treinverkeer en het onderwijs in de media waar wordt geroepen “keihard werken voor weinig geld” werken dan natuurlijk ook niet mee. Jongeren die bijvoorbeeld eerder een opleiding aan de PABO of een opleiding tot verpleegkundige wilden volgen, zullen dat misschien minder snel doen door deze berichten in de media. 

En dit zijn slechts een paar van de oorzaken van het personeelstekort in Nederland, er zijn er natuurlijk nog meer. De verwachting is dat de markt zich uiteindelijk zal herstellen, maar dat het personeelstekort voorlopig nog even aan zal houden. 

0 Shares:
You May Also Like