Het is ontzettend belangrijk dat je een baan uitoefent waar je daadwerkelijk ook gepassioneerd en enthousiast over bent. Je besteed immers veel uur per week aan je werk en er is niets zo vervelend om met tegenzin naar werk te gaan. Toch blijft het voor velen lastig om een baan te vinden die bij hem of haar past. Daarom hebben wij vijf tips op een rijtje gezet hoe jij erachter kunt komen welke baan bij jou past. 

Vacatures bekijken

Het is niet gek als je weleens twijfelt welke baan er precies bij jou past. Je kunt dan beginnen met het oriënteren naar banen en het verdiepen in verschillende vacatures. Er staan bijvoorbeeld veel vacatures online in de provincie Noord Holland zoals in de regio Amsterdam. Benieuwd naar de vacatures Amsterdam? Wacht dan niet te lang met solliciteren. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te onderzoeken waar je voldoening uithaalt omtrent werk, maar ook om daadwerkelijk een sprong in het diepe te wagen. Soms kom je door te solliciteren en met andere in gesprek te gaan erachter wat je wel of niet interesseert vindt. Vacatures bekijken en solliciteren is dus ontzettend belangrijk in het proces van een baan vinden die bij jou past. 

Persoonlijkheid

Om te bepalen welke baan het best bij jou past, moet je eerst je eigen kwaliteiten inzichtelijk hebben. Heb jij weleens een persoonlijkheidstest gedaan? Door erachter te komen of je simpelweg meer analytisch of praktisch ingesteld bent, krijg je al meer inzicht in jouw persoonlijkheid. Door je persoonlijkheid vast te stellen, kun je ook bedenken welke baan hierop aansluit. Handig als je vacatures Noord-Holland wilt gaan bekijken. Als je eerder analytisch ingesteld bent, haal je waarschijnlijk voldoening uit intellectueel uitgedaagd worden. Daarentegen vindt je het waarschijnlijk leuker om met je handen te werken als je eerder praktisch ingesteld bent. Heb jij bijvoorbeeld wel eens tien sterke en minder sterke punten van jouw als persoon opgeschreven? Zo’n lijstje geeft je waarschijnlijk al snel inzicht in waar je naar zoekt bent. Daarnaast geeft het ook een duidelijk beeld over in wat voor bedrijfssfeer jij graag werkt. Als de bedrijfssfeer past bij jouw persoonlijkheid, voel je je waarschijnlijk ook sneller op je gemak. Ook bedrijfswaarden sluiten dan vaak sneller aan op je eigen overtuigingen.

Arbeidsvoorwaarden

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat je zoekt in een werkgever. Wil jij graag veel vrijheid krijgen van jouw werkgever? Dan kun je beter zoeken naar een baan met bijvoorbeeld veel verantwoordelijkheid. Daarentegen kan het ook zijn dat je meer behoefte hebt aan een baan met sturing vanuit je werkgever. Het opschrijven van je eisen in een lijstje geeft een duidelijk beeld van de belangrijkste voorwaarden. Aan de hand hiervan kun je op vacatures selecteren. Dit geldt ook voor de arbeidsvoorwaarden buiten je salaris om. Als je bijvoorbeeld flexibele werktijden en het werken vanuit huis erg kunt appreciëren, kun je je jouw baan hierop afstemmen. Desalniettemin kan salaris ook een belangrijk aspect zijn voor jou. Bepaal voor jezelf wat jouw minimum is, maar probeer je hierdoor ook niet teveel te beperken. Het onderhandelen over salaris is vaak mogelijk, dus probeer allereerst een baan te zoeken waar je daadwerkelijk gelukkig van wordt.

0 Shares:
You May Also Like