Het isoleren van je huis is een belangrijke stap om de energie-efficiëntie te verbeteren en de energierekening te verlagen. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren, elk met hun eigen voordelen. Je kunt, met de juiste isolatiematerialen, zelf al heel veel doen. Een professional inschakelen kán, maar hoeft echt niet altijd. Het is wel belangrijk om de juiste materialen te bestellen bij de juiste leverancier: Jan de Isolatieman!

Begin boven: Dakisolatie

Dakisolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen in je huis. Warme lucht stijgt op en als je dak niet geïsoleerd is, kan tot wel 30% van de warmte in je huis ontsnappen. Dakisolatie helpt deze warmte vast te houden, waardoor je minder hoeft te stoken en dus minder energie verbruikt.

Er zijn verschillende soorten dakisolatie beschikbaar, waaronder isolatieplaten, isolatiefolie en isolatiemateriaal dat tussen de balken van het dak wordt geplaatst. De kosten van dakisolatie variëren, afhankelijk van het type isolatie dat je kiest en het oppervlak van je dak. Je hebt verschillende materialen voor een plat en voor een schuin dak. Over het algemeen is dakisolatie echter een investering die zichzelf snel terugverdient.

Pak dan de muren aan: Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een andere effectieve manier om energie te besparen. Een spouwmuur is een muur met een opening tussen de binnen- en buitenmuur. Door deze opening kan warme lucht ontsnappen en kan koude lucht binnenkomen, waardoor je huis kouder wordt. Spouwmuurisolatie helpt dit te voorkomen door de opening op te vullen met isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is relatief eenvoudig en kan meestal binnen een dag worden gedaan. De kosten van spouwmuurisolatie variëren, afhankelijk van de hoogte en breedte van je huis en het type isolatiemateriaal dat je kiest. Deze vorm van isolatie kun je het best overlaten aan professionals. Zij weten precies hoe ze spouwmuurisolatie op de juiste manier moeten aanbrengen om een zo groot mogelijk effect te krijgen.

En vergeet de vloeren niet: Vloerisolatie

Vloerisolatie is een effectieve manier om de warmte in je huis vast te houden en koude lucht buiten te houden. Als je vloer niet is geïsoleerd, kan warmte via de vloer naar buiten ontsnappen. Dit kan vooral merkbaar zijn in de winter wanneer de vloer koud aanvoelt. Door vloerisolatie aan te brengen, kun je dit voorkomen.

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar, waaronder isolatieplaten en isolatiemateriaal dat onder de vloer wordt geplaatst.

Online vind je alle materialen die je maar nodig kunt hebben. Twijfel je? Lees dan op de site van Jan de Isolatieman over de verschillende isolatiematerialen of raadpleeg de pagina met veelgestelde vragen. Je kunt via het contactformulier ook een vraag stellen.

0 Shares:
You May Also Like