Het roer moet om in Nederland. Dat is duidelijk. De overheid doet er de afgelopen jaren steeds meer aan om veranderingen door te voeren. Met name om de milieudoelstellingen van de komende jaren te behalen. Het is geen geheim dat het slecht gaat met het milieu. Het klimaat lijkt te veranderen. We worden steeds vaker opgeschrikt door natuurgeweld en er heerst een gevoel van onzekerheid. Het is echter nooit te laat om veranderingen door te voeren. Dat betekent wel dat we hier massaal mee aan de slag moeten gaan. Een grote stad als Amsterdam kan hierin niet achterblijven. Het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen is echter niet gemakkelijk. Gelukkig zit het hem vaak al in de kleine dingen. Wist je dat schoonmaakbedrijven hier bijvoorbeeld al een groot aandeel in kunnen hebben? 

Een duurzame samenleving 

We streven naar een duurzame samenleving. Maar vaak denken we hierin te moeilijk. Een schoonmaakbedrijf Amsterdam inschakelen? Dat kan toch weinig effect hebben? Onderschat de impact niet. De schoonmaaksector blijkt namelijk van onschatbare waarde te zijn bij het verduurzamen van onze stad en samenleving.

Dit heeft verschillende redenen. Eentje die vaak vergeten wordt, is dat een gezonde werkomgeving bijdraagt aan de gezondheid van de mens. Maar wat heeft dat met duurzaamheid te maken? Hoewel gezondheid niet altijd direct gekoppeld wordt met duurzaamheid, moeten we toch stellen dat gezondheid een belangrijke kernvoorwaarde is in onze samenleving. Gedurende de pandemie zagen we direct hoe belangrijk gezondheid in de samenleving is. Voor een goede gezondheid is kwalitatieve schoonmaak van levensbelang. Dit behoort dan ook tot een van de duurzaamheidsdoelstellingen. 

Levensduur gebouwen verlengen 

Dan is er nog een voordeel van het inschakelen van schoonmaakbedrijf CSU bij het verbeteren van de hygiëne. Op het gebied van duurzaamheid is het namelijk belangrijk dat producten zo lang mogelijk mee zullen gaan. Door slecht onderhoud en hygiëne kan een gebouw sneller mankementen gaan vertonen. Hierdoor moeten producten eerder vervangen worden, moet er sneller geschilderd worden en ga zo maar door. Dit levert extra druk op voor het milieu. Dankzij kwalitatieve schoonmaak kan de levensduur van gebouwen verlengd worden, waardoor er minder materialen en schadelijke productieprocessen nodig zijn. 

Strengere wetgeving voor chemische stoffen 

Professionele schoonmaakbedrijven moeten aan enkele strenge wetten en eisen voldoen om hun werk te kunnen verrichten. De afgelopen jaren zijn de regels met betrekking tot duurzaam werken steeds strenger geworden. Belangrijk is vooral de strengere wetgeving voor het gebruik van chemische stoffen. 

Pakweg twintig jaar geleden werd er nauwelijks gekeken naar de schoonmaakmiddelen die werden gebruikt. Sterker nog: hoe agressiever, hoe beter. Althans, dat leek het motto te zijn. Chemische middelen werden hierbij in overvloed gebruikt. Als het maar werkt, nietwaar? Inmiddels weten we gelukkig wel beter en is ook duidelijk wat het effect van deze chemische stoffen is op ons milieu. 

Het is belangrijk dat schoonmaakmiddelen hun werk doen en daarmee een aandeel leveren in onze duurzame en gezonde samenleving. Tegelijkertijd mogen de stoffen geen extra schade aan het milieu aanrichten. Deze strengere wetgeving helpt hierbij. 

0 Shares:
You May Also Like