Veel kantoorpanden hebben een bedrijfskantine. Deze kantine is een plek waar de werknemers even kunnen pauzeren en wat kunnen eten. Een bedrijfskantine is tegelijkertijd een verzamelplek. In veel gevallen is de koffiemachine ook in de bedrijfskantine geplaatst.

Deze ruimte is een van de belangrijkste ruimtes in een kantoorpand. De ruimte moet goed zijn voor de werknemers en aan de huidige eisen voldoen. Dit heeft natuurlijk betrekking op de duurzaamheid van de kantine. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan duurzaamheid, ook in de bedrijfskantine. De onderstaande tips helpen je de kantine in een kantoorpand duurzaam te maken.

Geef alle werknemers een koffiemok

Het gebruik van kartonnen drinkbekers in een bedrijf is sinds 1 januari 2024 verboden. Dit is voor veel bedrijven een grote verandering; het was altijd al gebruikelijk om kartonnen drinkbekers te gebruiken. In de bedrijfskantine, maar ook om bijvoorbeeld leveranciers te laten drinken.

Dit heeft in de bedrijfskantine dus ook tot een uitdaging geleid. Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig en binnen handbereik: laat mokken bedrukken met daarop je bedrijfslogo, bedrijfsnaam of de naam van een personeelslid. Deze mokken kun je dan aan alle werknemers uitdelen. Dit zorgt ervoor dat elk personeelslid zijn of haar eigen mok heeft, waardoor de drinkbekers niet meer gemist worden.

Wil je iedereen een mok geven? Zorg ervoor dat ze deze mok in de bedrijfskantine af kunnen spoelen. Of kies ervoor om een vaatwasser in de bedrijfskantine te laten inbouwen.

Het stimuleren van gezond eten

Duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, maar ook over andere dingen. Het doel van duurzaamheid is ook het verminderen van de ecologische voetafdruk. Dit kan bijvoorbeeld door het stimuleren van gezond eten.

Hoe kun je dit bij je werknemers stimuleren? Je kunt bijvoorbeeld elke week een lunch organiseren. Je werknemers zorgen ervoor dat het eten lekker is en dat je gezellig kunt kletsen. Zo’n lunch is bedoeld om alleen gezond voedsel op tafel te zetten. Er is een grote kans dat mensen heerlijk eten en beseffen hoe lekker gezond eten eigenlijk is. Dit is een eenvoudige manier om meer bewustzijn bij je personeel te creëren.

Kun je ervoor zorgen dat je personeel gezonder eet? Dat is ook in het belang van het bedrijf. Als je gezond eet, heb je minder kans op ziekten. Dit kan helpen bij het verminderen van verzuim.

Maak de bedrijfskantine duurzaam

Tot slot is het advies om de bedrijfskantine duurzaam in te richten. Kies voor de beste keukenapparaten in de kantine, zorg voor voldoende servies, laat het servies bedrukken en zorg voor voldoende keukenmiddelen. We moeten niet alleen duurzaam zijn, maar ook gemak hebben. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je je werknemers een aangename werkomgeving biedt. Dit is ook wel nodig, aangezien de gemiddelde werknemer erg kritisch is. Dit zorgt ervoor dat mensen steeds meer waarde hechten aan bijvoorbeeld de bedrijfskantine.

Het verduurzamen van de kantine in een kantoorpand kan op verschillende manieren gedaan worden. Zet alles op een rijtje en ga aan de slag.

0 Shares:
You May Also Like