Bij kunststof denk je, waarschijnlijk, in eerste instantie niet aan het verbeteren van je wooncomfort. Toch is dat precies waar kunststof en plexiglas op maat voor gebruikt kunnen worden. Je kunt namelijk van plexiglas mooie voorzetramen laten maken. Deze hebben een flink aantal voordelen. In alfabetische volgorde zijn deze voordelen:

Beveiliging

Kunststof voorzetramen zijn steviger en veiliger dan traditionele houten voorzetramen en bieden daardoor extra beveiliging voor je huis. Inbrekers zullen het een stuk moeilijker vinden om jouw huis binnen te dringen.

Duurzaamheid

Kunststof voorzetramen zijn zeer duurzaam en bestendig tegen weersinvloeden, zuren en algen. Ze zijn niet onderhevig aan rot, schimmel of vervorming en hoeven daardoor niet regelmatig onderhouden of vervangen te worden.

Geluidsisolatie

Kunststof voorzetramen bieden ook goede geluidsisolatie, waardoor je verzekerd bent van een stille en comfortabele leefomgeving. Dit komt door de laag extra lucht tussen het originele raam en het kunststof voorzetraam. Het is hierbij goed om te weten dat je kunt kiezen uit verschillende diktes kunststof.

Milieuvriendelijk

Kunststof voorzetramen zijn milieuvriendelijk omdat ze gemaakt zijn van recyclebare materialen en omdat ze energie besparen door hun isolatie-eigenschappen.

Onderhoudsvriendelijk

Kunststof voorzetramen zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Ze hoeven niet geverfd of gelakt te worden en kunnen eenvoudig schoongemaakt worden met water en zeep. Het is wel belangrijk om geen vloeibaar schuurmiddel te gebruiken en ook alleen te lappen met water, wat sop en een spons. Wil je er zeker van zijn dat je geen krassen op het kunststof krijgt? Spoel de ramen dan eerst af met water voor je er een spons langs haalt.

Veelzijdig

Kunststof voorzetramen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen en kunnen daardoor aangepast worden aan jouw specifieke wensen en eisen.

Warmte-isolatie én je portemonnee

Deze kunststof voorzetramen bieden uitstekende isolatie waardoor je huis warmte in de winter en koelte in de zomer behoudt. Dit betekent dat je minder energie nodig hebt om je huis comfortabel te verwarmen of te koelen. Dit zal ook aanzienlijk schelen in de hoogte van je energierekening. Geen overbodige luxe in deze dure tijden én een stuk voordeliger in de aanschaf dan compleet nieuwe ramen en kozijnen.

0 Shares:
You May Also Like