Wil jij je huis binnen een uur gereinigd hebben? Dan hebben wij vandaag een artikel waar jij wat aan hebt. Zo krijg je tips van een schoonmaakexpert over het grondig reinigen van je woonhuis. 

Je huis schoonmaken is misschien niet een klus waar jij erg naar uitkijkt. Misschien kijk je er zelfs wel tegenop om schoon te maken. Maar dit komt vaak doordat mensen niet weten waar ze moeten beginnen. De oven zit je al een tijd aan te staren en met de stofzuiger zo ver onder de bank komen kost je te veel energie. Een schoonmaakexpert geeft je een paar gouden tips hoe jij efficiënt en snel alles kan schoonmaken. 

Geen zin om zelf schoon te maken en opzoek naar een schoonmaakbedrijf Amsterdam? Klik op de link voor meer informatie en prijzen. 

Tip 1: Alles van de vloer

Zorg dat je alle losse spullen van de vloer hebt of opruimt. Schoonmaken begint eigenlijk altijd met opruimen. Wanneer er overal spullen staan kan je moeilijker schoonmaken. Grondig schoonmaken kan je alleen doen in een lege ruimte. 

Tip 2: Robotstofzuiger 

Een robotstofzuiger gaat je helpen om de klus een stuk sneller te klaren. Vooral wanneer jij minder tijd hebt is een robotstofzuiger ideaal. Je haalt dagelijks voordat je naar je werk gaat de stoelen van de vloer en zet de stofzuiger met een timer aan. Je hoeft alleen één keer in de maand de hoeken en plinten te doen.  

Tip 3: Natte doek en sop 

Jij hebt opgeruimd in 5/10 minuten. Nu is het tijd om overal langs te gaan met sop en een doek. Werk hierbij altijd van boven naar beneden. Want ander kan je weer opnieuw beginnen. Wil je professioneel schoonmaken zoals CSU schoonmaakbedrijf? Zorg dan dat je een buidel in de aanslag hebt met alle middeltjes die je nodig hebt. Van schuurspons tot een schoonmaakspray. 

Tip 4: Elektrisch ramen lappen 

Een klus waar niet iedereen even goed in is, ramen lappen. Daarom hebben ze tegenwoordig elektrische ramen lap apparaten. Hiermee kan jij zonder al te veel moeite ramen snel schoonmaken en allemaal streepvrij. Dit scheelt je enorm veel tijd omdat je ramen gelijk goed schoon zijn. 

Tip 5: Iedereen weg? Dweilen maar! 

Ga niet beginnen met dweilen terwaimijl er nog mensen in huis zijn. Plan bijvoorbeeld een uitstapje naar de stad over ga boodschappen doen. Zet je boodschappen tassen alvast in de auto. Je kan nu gaan dweilen en ondertussen je weg banen naar de voordeur. Wanneer je terugkomt zal je huis helemaal schoon zijn. 

Tip 6: Hou het schoon, en maak een lijstje 

Als jij als een echte schoonmaakexpert je huis schoon wil houden dan zorg je ervoor dat je hem schoonhoudt. Dit kan je doen door een overzicht te maken van wat je al gedaan hebt in huis en nog moet doen. Wanneer je dit bijvoorbeeld maandelijks herhaalt dan hou jij je huis grondig schoon, zonder dat je dit te veel tijd kost. Doe het op gezette tijden, wanneer de kinderen slapen of op zaterdagochtend bijvoorbeeld. 

Wil jij jouw tuin ook een schoonmaakbeurt of opfrisbeurt geven? Hier een paar tips op een rij

0 Shares:
You May Also Like