Kijk je al jaren tegen dezelfde planten, tegels en schutting aan? En vind je dat het tijd is voor iets nieuws? Dan hoef je hier echt geen grote tuinverbouwing voor te plannen. Al met een paar simpele aanpassingen blaas je je tuin nieuw leven in. Hier lees je 3 manieren hoe je dat kunt doen!

  1. Een verse lading planten

Waarschijnlijk koop je in het voorjaar vaak wat mooie bloemen die je tuin opvrolijken gedurende enkele weken. Maar wat nu als je dit principe doortrekt naar de planten in je tuin? Dan kun je er in de winter ook nog van genieten. Bovendien zijn dit vaak geen eenjarige planten en komen ze met een beetje geluk in het voorjaar steeds opnieuw tot bloei.

Pak het goed aan en zorg ervoor dat je enkele grote planten vervangt. Hierdoor krijg je snel het idee dat je hele tuin een grote opfrisbeurt heeft gehad. Zorg er ook voor dat je vanuit je woonkamer of keuken zicht hebt op je nieuwe planten, dan kun je ook tijdens de regenachtige dagen genieten van je nieuwe aanwinsten.

  1. Een nieuwe tuinpoort

Je volledige schutting vervangen gaat al gauw toch op een grote tuinverbouwing lijken. Om toch het gewenste effect te bereiken van een mooie metamorfose van je tuin, kun je ervoor kiezen om enkel je tuinpoort te vervangen. Tuinpoorten hoeven namelijk niet in dezelfde stijl gekozen te worden als de rest van je schutting of hekwerk. Je kunt ook een uniek exemplaar uitkiezen om je schutting net dat beetje extra karakter te geven.

Wil je toch je schutting ook aanpakken? Dan is het misschien een idee om klimplanten tegen je schutting of hekwerk te plaatsen. Op die manier heb je niet direct verandering in je tuin, maar zodra de klimplanten groot genoeg zijn om een deel van je erfafscheiding te bedekken, weet je niet wat je ziet.

  1. Kleurrijke tuinkussens

Eén van de makkelijkste manieren om je tuin een opfrisbeurt te geven is door de losse accessoires aan te pakken, zoals je tuinkussens. Kies een andere kleur of een leuke print en je herkent je eigen tuinset niet meer terug. Je zult versteld zijn van het effect van deze kleine aanpassing.

Uiteraard geldt dit principe ook voor bloempotten, tafelkleden en andere losse accessoires die je ’s zomers in je tuin plaatst. Extra sfeerverlichting is daarnaast ook nooit een slecht idee. Met deze kleine aanpassingen creëer je een wereld van verschil.

Een snelle make-over van jouw tuin

Op welke manier geef jij je tuin een opfrisbeurt deze zomer? Wat je ook van plan bent, bij Hekwerkonline.nl vind je alles wat je nodig hebt! Laat je inspireren en geef je tuin eenvoudig en betaalbaar een nieuwe uitstraling.

0 Shares:
You May Also Like