Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die (oud) goud in huis hebben. Zo bezitten veel mensen een gouden sieraad bezitten of een verzameling gouden munten. Heb jij ook goud in huis? Dan ligt dit waarschijnlijk ergens veilig opgeborgen. Begrijpelijk, want de kans op diefstal is in dat geval een stuk kleiner. Ben je bang dat jouw goud gestolen wordt? Dan is goud verkopen een optie. Je hoeft je in dat geval niet langer zorgen te maken om het goud. Daarbij komt dat je er ook nog eens een leuk geldbedrag aan overhoudt. Wil je (oud) goud verkopen? Wij vertellen je in deze tekst waar je dit het beste kunt doen.

Verkoop jouw goud niet online
Online verkoop heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Hierdoor zijn meer en meer mensen online spullen gaan kopen. Het blijft niet alleen bij de aankoop, want veel Nederlanders verkopen tegenwoordig ook via het internet. Dit kan bijvoorbeeld via een website van tweedehands spullen of via sociale media. Heb je (oud) goud in huis en wil je dit graag verkopen? Dan overweeg je dit mogelijk te koop aan te bieden op het internet. Dit is een optie, maar wij raden het je ten zeerste af.

Waarom online goud verkopen geen aanrader is? Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste krijg je vaak geen eerlijke prijs voor jouw goud. Bij online verkoop kunnen mensen vaak een bod uitbrengen op jouw spullen. Zij proberen meestal een koopje te scoren, waardoor ze mogelijk (ver) onder de waarde van (oud) goud bieden. Ten tweede is het risicovol om goud te koop aan te bieden op het internet. Dit is zeker het geval als je het onder jouw eigen naam verkoopt. Mensen met verkeerde bedoelingen weten zo immers waar er iets te halen valt. De kans bestaat dan dat het goud binnenkort gestolen wordt bij een inbraak.

Richt je tot een goudexpert
Als je van (oud) goud af wilt, kun jij je het beste richten tot een goudexpert. Waarom? Omdat zij over alle benodigde kennis met betrekking tot goud beschikken. De meeste experts voeren allereerst een taxatie uit. Neem je jouw (oud) goud mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor? Dan neemt een medewerker je mee naar een discrete ruimte. Hier wordt jouw goud vervolgens getaxeerd. Dit gebeurt waar je zelf bij bent, waardoor je jouw (oud) goud niet uit het oog verliest. Zo’n taxatie is overigens gratis en geheel vrijblijvend.

Na afloop van de taxatie doet de expert van Goudwisselkantoor je een voorstel om het goud te kopen. Je hoeft niet bang te zijn dat je geen eerlijke prijs krijgt, want bij het bod wordt rekening gehouden met de huidige goudprijs. Ga je akkoord? Dan betaalt Goudwisselkantoor jou het geboden bedrag direct contant uit. Je kunt er ook voor kiezen om het over te laten maken op jouw rekening.

Stuur jouw goud nooit en te nimmer op
Er zijn tegenwoordig talloze partijen die zich richten op goud inkoop. Sommige van deze partijen vragen jou om je goud op te sturen. Doe dit nooit en te nimmer. Het opsturen van goud brengt namelijk nogal wat risico’s met zich mee. Zo kan jouw pakketje bijvoorbeeld zoekraken tijdens het proces. Bovendien is het altijd maar de vraag of je ooit nog iets hoort van jouw goud. Wil je zelf zien wat er met jouw (oud) goud gebeurt? Neem het dan mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor.

0 Shares:
You May Also Like