Bitcoin als basis voor Litecoin

Toen Bitcoin (BTC) in 2009 werd gelanceerd was de achterliggende blockchaintechnologie een revolutie. De blockchain laat toe om transacties uit te voeren zonder dat een centrale partij de controle heeft. De transacties worden vastgelegd in een fraudebestendig gedecentraliseerd grootboek.

De Blockchain is een decentrale database die opgebouwd is uit onderling verbonden blokken. Deze technologie wordt gebruikt door Bitcoin om een decentraal betalingsysteem mogelijk te maken. Dat betekent dat je snel en goedkoop geld naar iemand kunt overmaken zonder dat je daarvoor een bank of andere financiële instelling hoeft te gebruiken. In theorie zou de blockchain de manier waarop we met geld omgaan totaal kunnen veranderen.

In de afgelopen 13 jaar is Bitcoin niet de digitale munt geworden die mensen zich eerst hadden voorgesteld. De adoptie is niet zo snel gegaan als we hadden gedacht. Hoewel er zeker enkele stappen in de richting van mainstream adoptie zijn gezet, heeft het nog een lange weg te gaan. Als gevolg van de tragere adoptie van Bitcoin zijn er andere munten ontstaan in de afgelopen 13 jaar. Eén van de allereerste van deze zogenaamde “altcoins” is Litecoin (LTC). En zoals de naam al doet vermoeden is Litecoin een lichtere en sneller versie van Bitcoin. Voor we gaan kijken of LTC kopen de moeite waard is, bespreken we eerst enkele basisbegrippen over deze altcoin.

Litecoin basisbegrippen

Litecoin is gebaseerd op dezelfde technologie als Bitcoin. De bedenkers van Litecoin beweren Litecoin te hebben ontworpen om een aanvulling te zijn op Bitcoin. Met als doel snelle en goedkope betalingstransacties mogelijk maken.

  • Wat het doet: Litecoin is ontworpen om een snel en schaalbaar betaalmiddel te zijn. Terwijl Bitcoin een reputatie heeft ontwikkelt als een digitale opslagplaats van waarde vergelijkbaar met goud, hoopt Litecoin een cryptomunt te zijn voor dagelijkse aankopen.
  • Management team: Litecoin wordt geleid door de Litecoin Foundation, gevestigd in Singapore. De directeur is Charlie Lee, de bedenker van de munt.
  • Lanceringsdatum: 2011.
  • Marktkapitalisatie: 8,9 miljard euro (CoinMarketCap, december, 2021).
  • Beschikbaarheid: Je kunt Litecoin kopen en verkopen via de meeste cryptobeurzen zoals Anycoin Direct.

Moet je investeren in Litecoin?

Voordat je beslist om Litecoin te kopen raden we je aan om voldoende onderzoek te doen. Cryptocurrencies zijn volatiel en relatief risicovolle investeringen. Er is nog veel onzekerheid rond de hele industrie, vooral met hoe het zal worden gereguleerd. Je kunt speculeren op cryptocurrencies en hoge rendementen halen, maar je kunt ook al je geld verliezen. Daarom raden we je aan om alleen geld te investeren dat je kunt veroorloven om te verliezen. Zorg er ook voor dat je risicovolle investeringen zoals crypto maar een klein deel uitmaken van je totale beleggingsportefeuille. De vraag of je moet investeren in Litecoin komt neer op de vraag of je langetermijnpotentieel ziet in deze cryptocurrency.

Momenteel zijn er meer dan 10.000 verschillende cryptocurrencies. Een groot aantal hiervan probeert het probleem van snelle, goedkope en veilige betalingen op te lossen. Zo ook Litecoin. Ons advies is om goed te onderzoeken wat het doel is van de cryptocurrency die je wilt kopen en te bepalen voor jezelf of je hier op de lange termijn in geloofd. Als je dan beslist te investeren, doe het dan op regelmatige basis met kleine bedragen. Op deze manier doe je aan dollar cost averaging en hou je je aankoop prijs gemiddeld gezien laag.

0 Shares:
You May Also Like