Als je een auto hebt, moet je deze verzekeren voordat je er mee op de openbare weg mag rijden. Dat is niet zonder reden. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en de kosten van een ongeluk kunnen heel snel oplopen. Veroorzaak je een ongeluk waarbij een tegenpartij betrokken is, dan ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van deze schade. Als je geen verzekering zou hebben, kon je dat heel duur komen te staan. De kans is groot dat je je jarenlang in de schulden zou moeten steken. Om dat alles te voorkomen, is een autoverzekering verplicht. Toch is het te simpel om te zeggen dat je enkel een autoverzekering afsluiten moet om aan je wettelijke plicht te voldoen. Je kunt namelijk veel meer uit je verzekering voor je auto halen waardoor je er ook echt de vruchten van plukt. 

Een verzekering is meer dan alleen een plicht die je hebt

Met een goede autoverzekering voldoe je niet alleen aan je wettelijke plicht, je kunt er zelf ook veel voordeel van hebben. Het is dan wel belangrijk dat je een polis kiest die past bij je auto. Waar moet je op letten? Op de leeftijd van je wagen. Je verzekeraar heeft namelijk een indeling gemaakt in leeftijdscategorieën. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Is je wagen nieuw, dan heeft hij nog een hoge dagwaarde. Naarmate je auto ouder wordt, zal deze waarde afnemen. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Deze dekt namelijk schade, maar op een gegeven moment is je auto het niet meer waard om hersteld te worden. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Welke polis je voor je auto moet kiezen, hangt dus af van hoe oud je wagen is. Wij zullen alle opties met je doornemen. 

Kies een van de drie opties binnen de basisverzekering 

De basisverzekering is opgedeeld in drie varianten. Voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn, is de all-risk autoverzekering de beste keuze. Met dit pakket hoef je je geen zorgen te maken, omdat alle vormen van schade worden uitgekeerd. Hieronder valt dus ook de schade die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Omdat je auto nog nieuw is, is het de moeite waard om schade te herstellen. Anders ligt dit bij het pakket WA+ Beperkt Casco. Deze verzekering is bedoeld voor auto’s van zes tot negen jaar oud. Omdat je wagen een lagere dagwaarde heeft, wordt niet alle schade meer vergoed. Schade als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk, wordt daarom niet uitgekeerd. Wel kun je een beroep op je verzekering doen wanneer je schade hebt als gevolg van inbraak, brand of een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot is er de WA-basisverzekering die gekoppeld wordt aan auto’s van negen jaar of ouder. Met deze polis kun je geen schade aan je wagen claimen, maar uiteraard wordt de tegenpartij wel schadeloos gesteld.

Haal het onderste uit de kan met de verzekering voor je auto

Om nog meer uit je verzekering te halen, kun je aanvullende polissen toevoegen aan je basispakket. Deze opties zijn niet verplicht, maar besparen je wel kosten. Kies bijvoorbeeld voor pechhulp. Dit pakket is ideaal wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Een belletje naar je verzekeraar is genoeg om gelijk assistentie in te schakelen. Bekijk alle aanvullende verzekeringen even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je een verzekering op maat voor je auto kunt samenstellen. Dit is een fluitje van een cent. 

0 Shares:
You May Also Like