Amsterdam is een perfecte stad om jezelf, je geliefde of je vrienden eens mee te nemen naar een cocktailbar om te kunnen genieten van allerlei bijzondere drankjes met heerlijke smaken. Je moet echter wel weten waar je moet zijn. Daarom bespreken we in dit artikel onze favoriete plekken in de stad om te genieten van een heerlijke cocktail in de daarvoor bestemde cocktail glazen. Van grotere barren tot een verborgen speakeasy: welke zou jij als eerste bezoeken?

5&33

In het art’otel vind je de cocktail bar 5&33. De naam stamt af van de locatie. De bar bevindt zich namelijk op de hoek van Martelaarsgracht 5 en Prins Hendrikkade 33. Hier vind je veel klassieke cocktails, maar ook wat bijzondere en meer onbekende combinaties. De bar wordt geroemd om de goede services en naast lekkere cocktails ook lekkere hapjes. Doordat de bar zich in het art’otel bevindt kun je ook genieten van alle mooie kunst die er in het gebouw te bewonderen is. De liefhebbers kunnen voor een nachtje overwegen om in de kamers boven te slapen.

Tales & Spirits

Tales & Spirits is zowel een cocktailbar als een restaurant en hier drink je de meest bijzondere cocktails. De medewerkers nemen je graag mee met alle bijzondere smaken die ze bezitten en hoe ze deze met elkaar combineren. Alle cocktails worden omschreven met een passend verhaal. Van ‘Fallen Lady’ tot ‘The Professor’; de meest bijzondere manieren om cocktails te omschrijven passeren de revue. Tales en Spirits zit op minder dan 10 minuten loopafstand van het Centraal Station en is goed te bereiken. Ene perfecte plek voor een eerste date, waar de kunst van cocktails drinken wordt verheven tot een echte activiteit.

Door74

De cocktailbar Door74 is een zogeheten speakeasy, wat zoveel betekent als dat je van de buitenkant niet kunt zien dat het een cocktailbar is Je staat voor een vrij normale deur, en moet aanbellen om toegang te krijgen voor de cocktailbar. Hij zit dus als het ware verstopt in het centrum van de stad. Je vindt de ingang tussen de Vijzelgracht en het Rembrandtplein, en drinkt hier de lekkerste klassieke en creatieve cocktails die geschonken worden in de mooiste glazen, zoals Pasabahce glazen.  

Satchmo

Tot slot is restaurant Satchmo ook een uitstekende locatie om cocktails te drinken. Dit restaurant, met de stijl van New York, brengt je direct in een luxe maar ongedwongen sfeer. Hier kan je dineren met “een verfijnde cocktailbar, fluwelen stoelen en gouden details”. Wat wil je nog meer? Satchmo bevindt zich op het Rokin en is met de metro goed bereikbaar vanaf het Centraal Station of Amsterdam Zuid.

Madam

Goed, net niet helemaal meer in Amsterdam Centrum, maar wel centraal: madam in de A’dam tower. In de grote en hoge A’dam tower heb je allerlei verschillende verdiepingen waar je onder andere bijzondere horeca locaties vindt. Restaurant Madam heeft een groot aanbod aan cocktails, maar serveert ook eten en organiseert zelfs dinner parties, waar je van heerlijk eten kunt genieten onder genot van de tunes die een DJ voor je draait. Heb je de smaak te pakken? Stap dan in de lift om een van de andere verdiepingen in de toren te ontdekken, waar je bijvoorbeeld kunt dineren (zoals bij Moon) of kunt feesten (bij The Loft). 

0 Shares:
You May Also Like