Nu de voorjaarsschoonmaak wel erg dichtbij komt, is het misschien tijd om eens te kijken welke ruimte dit jaar extra aandacht verdient. Hiervoor zijn er natuurlijk genoeg kandidaten, want misschien is jouw slaapkamer het toch net niet of kan de woonkamer wel een likje verf gebruiken.

Echter zijn dit wel kamers die vaak volop gebruikt worden en vaak alle liefde krijgen. Een kamer waarbij dit vaak niet het geval is, is de zolder. Deze ruimte biedt ontzettend veel mogelijkheden, maar omdat het vaak gebruikt wordt als pure opslag, verlies je dit uit het oog. Daarom hebben we een paar tips voor je, zodat jouw zolder dadelijk niet alleen een volwaardige kamer is, maar ook nog eens fris en fruitig oogt!

Een uitgebreid groenplan met veel variatie.

Een mooie en goed gevulde voortuin kan wonderen doen voor jouw woonhuis. Daarom is het enorm belangrijk dat je hier veel tijd aan besteed, zodat het altijd in topconditie verkeerd. Natuurlijk hoef je dit niet uit de losse pols te doen, want hier heb je ontzettend veel mogelijkheden voor.

Het makkelijkste en belangrijkste element is misschien wel een groenplan. Dit is een tekening waarmee je de indeling van jouw tuin vooraf kunt bepalen, zodat je er zeker van bent dat alles klopt. Zo weet je waar welke plant komt te zitten, welke plekken voorzien zijn van kleur en of het totaal plaatje een mooie balans heeft. Daarnaast heb je ook tijd om te kijken naar mogelijkheden voor eventuele meubels of accessoires als een beeld of waterpartij. Al met al alleen maar voordelen, zonder dat je meteen de portemonnee hoeft te trekken.

Zorg ervoor dat jouw huis in goede conditie verkeerd.

Een mooie tuin kan natuurlijk veel verhullen, maar gebreken aan jouw huis worden vroeg of laat alsnog zichtbaar. Dit wil je natuurlijk voorkomen, waardoor het zaak is dat je hier tijdig bij ingrijpt. Denk hierbij aan scheuren die zijn ontstaan in het stucwerk of raamwerken waar de verf langzaam loslaat. Dit zijn allemaal zaken die geen direct gevaar zijn, maar wel bijdrage aan een negatief beeld betreft het huis.

Daarom raden wij je aan altijd te kijken naar mogelijkheden om het te verhelpen, zodat jouw gestucte muur en geverfde ramen nog beter voor de dag komen!

De juiste verlichting voor een beter effect.

Naast een goede tuin en een huis wat op orde is, zorgt verlichting ervoor dat jouw huis nog sterker voor de dag kan ogen. Met de juiste LED verlichting kun je jouw huis namelijk gemakkelijk belichten, waardoor deze veel imposanter en groter oogt dan daadwerkelijk het geval is.

Een mooi voorbeeld als het aankomt op het belichten van een huis is gevelverlichting. Dit type lampen kun je aan jouw muren monteren, waardoor je altijd beschikt over een lichtstraal dit direct tegen de muur omhoog of omlaag wordt gedrukt. Hierdoor krijg je een mooie spreiding van licht over jouw muur, waardoor verschillende elementen van jouw woning een stuk sterker voor de dag komen.

0 Shares:
You May Also Like