Op het moment dat je 18 jaar wordt en je rijbewijs haalt, mag je volgens de wet autorijden. Gefeliciteerd! Heb je een eigen auto? Dan moet je hem volgens de wet ook verzekeren. Dit is logisch omdat je met een auto ontzettend veel schade kan toebrengen. De kosten van die schade kan het overgrote deel van alle Nederlanders niet direct betalen. Daarom bestaat er een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan andere spullen of personen aanricht. Schade aan jezelf of aan je eigen spullen vallen niet onder de dekking. Door een WA verzekering af te sluiten wordt ervoor gezorgd dat een slachtoffer nooit voor kosten hoeft op te draaien na een ongeval. Een WA verzekering afsluiten en vergelijken kan op meerdere onafhankelijke vergelijkingssites.

Hoe duur is een WA-autoverzekering?

Bij aanschaf van een nieuwe auto is het gebruikelijk om een allrisk verzekering af te sluiten en die aan te houden tot de auto ongeveer 5 jaar oud is. Hoe lang dit rendabel is, ligt aan de initiële waarde van de auto en of jij zelf graag allrisk-verzekerd rond wilt rijden of dat je liever risico loopt en je auto alleen WA of WA+casco verzekerd. Dit is een stuk goedkoper dan een allrisk verzekering. De prijs van een WA-verzekering ligt aan een aantal factoren. Als eerste wordt er gekeken naar het type auto, vermogen en uitvoering. Daarna wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie, dus waar je woont, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Als deze gegevens bekend zijn, kan er een prijs worden berekend. De exacte prijs van een WA-verzekering is dus bij iedereen anders. Over het algemeen zal je met een WA-verzekering voor een auto die ouder dan 5 jaar is niet snel boven €50,- euro per maand uitkomen. De prijs van een WA-verzekering kan veel verschillen per verzekeraar. Het is daarom handig een vergelijk te maken tussen verschillende aanbieders op basis van premie en voorwaarden. Op websites als www.verzekering.nl kan je, eventueel, snel en gemakkelijk terecht voor het maken van een onafhankelijke vergelijking.

Dit kun je ook verzekeren

Inzittende verzekering: Hiermee verzeker je schade door een ongeval aan personen die met je meerijden.

Rechtsbijstand verkeer: Voor als je een verkeersongeluk hebt gehad in het binnen of buitenland, en je de schade wilt verhalen op de tegenpartij. Met deze verzekering verzeker je jezelf van juridisch advies. Het maakt hierbij niet uit of het ongeval je te voet, op de fiets of met de auto is gebeurd.

Pechhulp binnenland en buitenland: Iedereen heeft wel een keer pech. Ook als je altijd tijdig het onderhoud van je auto uitvoert kan je auto het onverwachts begeven. Met pechhulp binnen of buitenland wordt je auto ter plekke gerepareerd. Als dit niet mogelijk is regelt de verzekeraar tijdelijk vervangend vervoer.

0 Shares:
You May Also Like