Wij besloten een overzicht te maken van de items waar je als enthousiaste thuisbakker écht niet zonder kan. Dat resulteerde in een kleine lijst voor iedere thuisbakker. De oven lieten we voor het gemak even buiten beschouwing, want we gaan ervan uit dat die gewoon al in je keuken zit als je wilt gaan bakken. Hoewel wij ervan uit gaan dat jouw huis vol staat met bakbenodigdheden, is er maar een kleine selectie spullen waar we écht niet zonder kunnen. Lees hier welke dat zijn!

1. Deegroller

Een deegroller, ofwel een rolstok, is een onmisbaar product voor in de keuken. Met een deegroller zorg je ervoor dat je deeg, fondant, marsepein en andere materialen uitrolt. Vaak staat in een recept dat je na het kneden van het deeg dit moet “uitrollen in een gelijkmatige plak van xx cm dik”. Maar ja, hoe ga je dat aanpakken? Welnu, met een rolstok of deegroller natuurlijk. Bestrooi het werkoppervlak voordat je aan de slag gaat met wat meel of bloem zodat het materiaal dat je gaat rollen niet aan je werkblad blijft plakken.

2. Weegschaal

Bij het bereiden van gerechten is het van groot belang dat de juiste hoeveelheid ingrediënten wordt afgewogen. Maak je hier een fout in, dan is de kans groot dat je deeg of beslag mislukt en dat je helemaal overnieuw moet beginnen. Met een goede digitale weegschaal kun je alle ingrediënten voor brood, gebak, taarten en andere gerechten precies afwegen.

3. Appelschilmachines

Er zijn heel veel lekkere taarten en gebakjes te bedenken waarin je appels kunt verwerken. Alleen dat schillen kost altijd zo gigantisch veel tijd. En dan ben je er nog niet, want dan moeten ook de klokhuizen nog worden verwijderd en de appel in plakjes of stukjes worden gesneden. Het zou toch handig zijn als er een apparaat bestond dat dit allemaal in één keer kon doen zonder al te veel moeite. Welnu, dit apparaat bestaat: De appelschiller.

4. Professionele mixer

Een professionele mixer is wat anders dan de mixer die de gemiddelde Nederlander thuis in de kast heeft staan. Deze kleine mixers zijn prima geschikt voor het kloppen van slagroom of het mixen van het deeg voor een cake. Maar als je professioneel bakt dan heb je andere mixers en keukenmachines nodig. Deze mixers zijn geschikt voor grotere hoeveelheden deeg of beslag. Je kunt ze instellen op een bepaalde mix snelheid en tijd en vervolgens doet het apparaat het werk voor je. Dit gaat natuurlijk een stuk sneller dan wanneer je dit met de hand moet doen. De mixers en keukenmachines zijn van gerenommeerde merken zoals Kenwood en Kitchen Master. Stuk voor stuk apparaten waar je op kunt vertrouwen.

Baktotaal Bakhuis

Nu je weet welke bakproducten je absoluut nog niet missen in jouw keuken wil je vast direct aan de slag met het bereiden van de lekkerste recepten! Bij Baktotaal Bouwhuis beschikken ze over heel veel verschillende bakproducten, maar ook keukenapparaten én ingrediënten! Zo hebben ze voor ieder wat wils en slaag je bij Baktotaal Bakhuis altijd. Wil je meer weten? Bezoek dan snel hun website!

0 Shares:
You May Also Like