Een badkamer met een industriële look blijft onverminderd populair. We zien dat deze stijl zelfs steeds vaker wordt gekozen. Het is een stoere en robuuste sfeer dat gecreëerd wordt door mooi materialen en details. Wij begrijpen wel waarom hier vaak voor gekozen wordt. Benieuwd hoe je een industriële badkamer kan samenstellen? Lees in dit artikel voor inspiratie en tips voor de perfecte industriële badkamer!

De basis van een industriële badkamer

Deze badkamerstijl is geïnspireerd door oude industrie en fabrieken van vroeger waar je veel stoere materialen als beton, staal, natuursteen en eiken bij kan voorstellen. Dat is ook de uitgangsbasis van de stijl. De basis is vaak eenvoudig met een betonlooktegel op de vloer en wanden. Door dit te combineren met een strakke eikenlook badmeubel en stoere details als gekleurde of zwarte kranen, douchewand ben je al een eind op weg. Door een witte waskom of bad te kiezen krijgt de ruimte een hele fijne frisse uitstraling. Het kleurenpalet dat gekozen wordt is vaak neutraal. Door creatief om te gaan met een paar basis elementen en materialen creëer je een badkamer met een uniek karakter! Wij hebben een aantal complete badkamers samengesteld met een industriële uitstraling als voorbeeld.

Betonlook tegels

Een terugkerend element in de typische industriële badkamer, zijn de betonlooktegels. Deze tegels ogen als echt beton, maar zijn gemaakt van het onderhoudsvriendelijke keramiek. Kies daarom voor tegels met een industriële betonlook. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen, en goed te onderhouden. Daarnaast zien ze er prachtig uit (al zeggen we het zelf).

Details in mat zwart

Een ander kenmerk van de industriële badkamer, zijn de donkere kleuren die hierbij gebruikt worden. Niet voor niets zijn donkere douchecabines en -wanden enorm populair. Kies bijvoorbeeld voor de stijlvolle zwarte kader voor de douchewand. Of mat zwarte kranen! Ook in andere badkamer onderdelen kun je op stijlvolle wijze donkere kleuren integreren. Bijvoorbeeld met donkere wandtegels of robuuste wasbakken.

Grote kleurcontrasten

Om de badkamer niet te donker en somber te laten ogen helpt het om lichte elementen naast de mat zwarte details te kiezen. Ook kleurcontrasten zijn namelijk belangrijk voor de industriële badkamer. Daarom zien we naast het donkere zwart vaak zachte natuurlijke kleuren, zoals wit, lichtbruin en houtkleur. Meestal zien we dit in de ruimte terugkomen in de vorm van tegels en sanitair, zoals een bad of een waskom. Daarnaast is lichtgrijs een kleur die veel gebruikt wordt in deze stijl, omdat het stoer oogt en doet denken aan beton, zeker wanneer u kiest voor betonlook producten. De ruwe afwerking draagt vooral bij aan deze uitstraling. Ook warmere tinten als (licht)bruin en beige zien we regelmatig terugkomen in dit soort badkamers. Vaak gaat het dan om kleine toevoegingen, zoals plankjes en badmatten.

Advies voor jouw industriële badkamer

Wij helpen jou graag bij het creëren van jouw industriële badkamer. Je bent van harte welkom in een van onze winkels. Hier vind je badkamersopstellingen in vele verschillende stijlen, waaronder de industriële stijl. We hebben tevens het grootste tegelassortiment van Nederland. Onze medewerkers kunnen jou alles vertellen over de verschillende materialen, a-merken en stijlen die wij bieden. Zo kan iedereen bij ons slagen voor de perfecte industriële badkamer.

0 Shares:
You May Also Like