Wie voor zichzelf begint, doet er goed aan een zakelijke rekening te openen. Met zo’n rekening behoud je namelijk het overzicht over jouw administratie. Bovendien straal je professionaliteit uit richting jouw klanten. Een zakelijke rekening staat immers op naam van jouw bedrijf en is niet gekoppeld aan een persoon. Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je zelf mogelijk wel een zakelijke bankrekening openen. In deze tekst leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet. Hierdoor kun je binnen de kortste keren gebruik maken van jouw bedrijfsrekening.

Stap 1: Zoek een geschikte bank
Voordat je een zakelijke rekening kunt openen, ga je eerst op zoek naar een bank. De meeste banken bieden jou tegenwoordig de mogelijkheid een bedrijfsrekening te openen. Kies niet lukraak een bank uit, maar neem hier de tijd voor. Alleen dan slaag je er namelijk in de beste zakelijke rekening te vinden. Maak eventueel een vergelijking, zodat je snel ontdekt waarin bedrijfsrekeningen van banken van elkaar verschillen.

Stap 2: Kies een pakket
Heb je een geschikte bank gevonden? Denk dan niet direct dat je een aanvraag in kunt dienen. De meeste banken bieden namelijk verschillende pakketten aan. Voordat je een aanvraag indient, raden wij je aan de pakketten aandachtig te bestuderen. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de inhoud. Let onder meer op het aantal betaalpassen dat je bij jouw zakelijke betaal rekening krijgt. Als zzp’er heb je voldoende aan één betaalpas, maar voor een vof kunnen meerdere betaalpassen handig zijn.

Stap 3: Zakelijke rekening aanvragen
Als je een pakket gekozen hebt, dien je een aanvraag in. Hier hoef je de deur niet voor uit, want dit kan bij de meeste banken makkelijk en snel via de website. Je vult vervolgens een aantal velden in. Een bank wil onder meer weten wat jouw ondernemersvorm is. Verder moet je een bedrijfs- en persoonsgegevens invullen. Verstuur jouw aanvraag niet direct nadat je alles hebt ingevuld, maar controleer de gegevens goed. Zo voorkom je dat jouw aanvraag een fout bevat.

Stap 4: Controle van jouw aanvraag
Bij stap drie controleer je zelf jouw aanvraag, maar bij deze stap werpt een bank hier een blik op. Zij controleren onder meer jouw bedrijfs- en identiteitsgegevens voordat zij hun goedkeuring geven. Over het algemeen duurt het niet bijzonder lang voordat een aanvraag in behandeling wordt genomen. Uiteraard hangt de tijd die er overheen gaat wel af van de dag waarop je een aanvraag indient en de drukte bij een bank.

Stap 5: Wacht tot je alles in huis hebt
Wanneer je bij de laatste stap beland bent, kan het wachten beginnen. Na goedkeuring van de aanvraag stuurt een bank jou namelijk alles toe wat je nodig hebt voor de zakelijke rekening, zoals de betaalpas(sen). In de begeleidende brief staat precies wat er nu nog van jou verwacht wordt voordat je de zakelijke rekening kunt gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like