Licht bepaalt toch vaak de sfeer in je woning en een goede en mooie hanglamp heeft daar natuurlijk invloed op. Of het nou je woonkamer is, je keuken of je slaapkamer. Gelukkig is er genoeg keus als het aankomt op hanglampen. Ze zijn er in allerlei stijlen, kleuren en maten, zodat er altijd wel iets te vinden is dat past bij jouw interieur. Ga je bijvoorbeeld voor strak en modern, of wil je een meer klassieke hanglamp? Ook voor je kantoor kan een hanglamp een mooie toevoeging zijn, veel kantoren zijn tegenwoordig industrieel ingericht en dan is het erg tof om mooie hanglampen boven die bureaus te hebben hangen. In deze blog lees je wat tips voor als je een hanglamp of meerdere hanglampen wil kopen.

Kies de juiste stijl die past bij de rest van het interieur
Het kan zijn dat je een heel herkenbare stijl hebt in je woning, of juist dat je alles door elkaar hebt. Hoe dan ook is het belangrijk dat je kiest voor een hanglamp die past bij de rest van het interieur én die past bij jou! Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met de grootte van de lamp en de hoogte van je plafond. Veel mensen hebben namelijk een hanglamp boven hun eettafel of keukentafel hangen, maar je wil natuurlijk niet dat de hanglamp bijna op tafel hangt of dat je je hoofd er tegenaan stoot.

Materiaal en kleur
Als je eenmaal bepaald hebt in wat voor stijl je een hanglamp zoekt kun je gaan bepalen wat de kleur moet zijn en van welk materiaal het gemaakt moet zijn. Dit doet immers ook veel voor de uitstraling van je lamp. Qua materiaal is er genoeg keus en qua kleur natuurlijk nog veel meer. Maar laten we beginnen bij het materiaal, waar moet het van gemaakt zijn? Je kunt hierbij puur esthetisch kijken naar wat voor materiaal het mooist is, maar ook duurzaamheid en kwaliteit spelen hierbij natuurlijk een rol. Je wil natuurlijk dat je lamp lang mee gaat en dat je niet bijdraagt aan milieuvervuiling. Ook de kleurkeuze kun je aanpassen op het materiaal, een kleur kan anders uitkomen op hout dan op bijvoorbeeld metaal.

Weet jij al hoe jouw hanglamp eruit moet zien?
Als jij al helemaal weet hoe jouw ideale hanglamp eruitziet, of als je nog totaal geen idee hebt kun je eens een kijkje nemen tussen de hanglampen van Sfeer.nl. Zij hebben een uitgebreide collectie aan verschillende hanglampen van merken als Reefs Interior, By-Boo, Richmod en Lifestyle Home Collection. Op hun site kun je eenvoudig jouw eisen opgeven in de filteropties, zodat jij alleen de lampen te zien krijgt die passen bij jouw wensen.

0 Shares:
You May Also Like