Winkelen op een buitenlandse markt is een absolute aanrader voor iedereen die regelmatig de grenzen van ons kikkerlandje verlaat op zoek naar betere temperaturen. Een leuke bijeenkomst van deze landen is namelijk dat je er ook vaak hele leuke markten vindt met de leukste kraampjes. Vaak kun je er ongelofelijk leuke dingen scoren in allerlei verschillende gebieden.  Zo vind je er naast mooie traditionele (zomer)kleding, ook betaalbare zonnebrillen, een walhalla aan sieraden, en natuurlijk is het ook leuk om een ‘originele’ souvenir met de naam van de bestemming erop mee naar huis te nemen. In deze blog vind je drie dingen waar je absoluut naar op zoek moet gaan op de buitenlandse markten.

Handgemaakte sieraden
Een lokale markt is de perfecte plek om een nieuw paar oorbellen, armband of misschien wel een klassiek horloge te vinden. Het leuke van de traditionele markten is dat veel van de sieraden met de hand gemaakt zijn. In buitenlandse culturen zie je veel meer vakmanschap en ambacht dan in Nederland. Je vindt er prachtige sieraden zoals kralenkettingen, oorbellen met kralen, zelf gemaakt van zilver of bijvoorbeeld een leren armband. De locals zijn erg trots op hun gemaakte werk en vinden het prachtig wanneer je iets koopt en jij gaat naar huis met een stijlvol en uniek sieraad waarvan je zeker weet dat niemand in Nederland het draagt!

Handige spullen voor in huis
Naast mooie spullen is de markt ook de perfecte plek om handige tools voor in huis te scoren. Vind er bijvoorbeeld een mooie wijn opener, een handige citruspers of een vaas met mooie bewerkingen erop. Het servies is hier, net als de sieraden, vaak handgemaakt en van uitstekende kwaliteit. Het is gemaakt van natuurproducten zoals steen waardoor het ook nog eens een duurzame variant van servies is. Hou er wel altijd rekening mee dat je het mee moet kunnen nemen, vooral wanneer je met het vliegtuig op de plaats van bestemming bent kan dit lastiger zijn.

Heerlijk lokaal eten
Op de buitenlandse markten vind je vaak ook kraampjes waar zelfgemaakt eten verkocht wordt. Dit is een absolute aanrader. Op de markt maak je kennis met de rijke, overweldigende smaken van een andere cultuur en leer je de smaken weer op een heel andere manier kennen dan in een restaurant. Het is absoluut de ervaring waard om een hapje uit te proberen.

Tips voor geld
Het is raadzaam om extra geld achter de hand te houden voor onverwachte aankopen. Pinnen is op de markten (bijna) niet mogelijk dus contant geld komt goed van pas. Daarnaast kun je voor vertrek een creditcard aanvragen. Wanneer je al kunt pinnen is het vaak alleen mogelijk met een creditcard. Wel zo handig als je bij je geld kunt wanneer je een paar duizend kilometer van huis bent! Wil je meer informatie over het aanvragen van een creditcard? Kijk dan eens bij ICS Cards.

0 Shares:
You May Also Like