Fashion Fasterclass

Vanwege het enorme succes heeft AIM een tweede en derde Fashion Fasterclass georganiseerd in het kader van de Amsterdam International Fashion Week. Deze masterclass moet de kloof dichten tussen creativiteit en commercie. Tijdens de Fasterclass leren ontwerpers de grondbeginselen van het runnen van een eigen label.

Veel modeontwerpers die net een eigen bedrijf of label zijn begonnen, hebben behoefte aan ondersteuning en begeleiding bij het betreden van de markt. Een ontwerp kan nog zo bijzonder zijn, als je niet weet hoe je het moet verkopen en hoe je een bedrijf moet runnen, zal het niet snel een succes worden.

Stoomcursus ondernemen

Tijdens de 11e editie van de Fashion Week werd de Fashion Fasterclass voor het eerst gehouden. In de Fasterclass worden modeontwerpers ingewijd in de wereld van het ondernemerschap. Diverse experts op het gebied van financiƫn, internationaal zaken doen en juridische zaken geven de ontwerpers een stoomcursus ondernemen.

De eerste Fasterclass vormde de aftrap van een serie van vier trainingen waarbij ontwerpers wegwijs worden gemaakt in de belangrijkste elementen van het zaken doen.