Projecten creatieve industrie

Creative Cities Amsterdam Area (CCAA)

Creative Cities Amsterdam Area stimuleert de creatieve industrie in zeven steden van de regio. Het programma is in 2007 in het leven geroepen door een samenwerkingsverband van zestien partners.

Creative Company Conference (CCC)

Het Muziekgebouw aan het IJ was op 1 april het toneel van de Creative Company Conference (CCC), een congres dat gaat over de samenwerking tussen creativiteit en zakelijk instinct. Het is de eerste keer dat er in Europa een congres werd gehouden over dit onderwerp.

Amsterdam Fashion Week multimediaal

Tijdens de zomereditie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) 2007 waren voor het eerst beelden van publieke evenementen en invitation-only shows live te volgen op internet. De AIFW was hiermee de eerste fashionweek ter wereld die op deze schaal live én on demand video en blogs kon weergeven.

Business of Design Week

AIM is actief betrokken bij de organisatie van de Business of Design Week (BodW) in Hongkong. De BodW is een internationaal vermaarde beurs voor professionals in de internationale designwereld. In 2008 wordt Nederland partnerland van deze beurs.

Leipzig Game Convention

Van 22 tot 24 augustus 2007 heeft AIM in samenwerking met Syntens en Handelsroute.nl een VIP-busreis naar de Leipzig Game Convention verzorgd. Met een consumentenbeurs in vier hallen, een zakelijke beurs en zo’n 180.000 bezoekers is dit het grootste game-evenement in Europa.

Workshop voor game (-gerelateerde) bedrijven

Wie doet nu wat in de game industrie? Dat is de grote vraag. Daarom organiseerde Creative Cities Amsterdam Area, in samenwerking met Syntens en de Stichting Nederland Kennisland, vrijdag 29 februari een workshop voor Nederlandse game (-gerelateerde) bedrijven.

– Creative Metropoles

– Digitale huisvestingsdesk 

– Fashion Fasterclass